Het Kopland maakt zich geen zorgen over onderzoek kostprijs opvang

Het Kopland ziet het onderzoek dat wethouder Ton Schroor anderhalve week geleden aankondigde met vertrouwen tegemoet. Dit onderzoek richt zich op de kostprijs van elke vorm van opvang die Het Kopland biedt.

Het Kopland zorgt voor de opvang van dak- en thuislozen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met huiselijk geweld. Wat deze drie soorten opvang afzonderlijk kosten weet Het Kopland nu nog niet. “In het verleden rapporteerden we altijd per activiteit. Bijvoorbeeld zoveel kost een intake, zoveel kost vrouwenopvang en zoveel kost alles met een maatschappelijke opvang”, zegt Alice Vellinga, directeur van Het Kopland.

De gemeente, Het Kopland en een derde partij starten binnenkort het onderzoek. Het is nu nog niet bekend wie de derde partij zal zijn en wanneer het onderzoek klaar moet zijn.