Gele torenkraan bij nieuwbouw Forum niet meer nodig

nieuws

De bouw van het Groninger Forum verloopt voorspoedig. Daardoor is één van de twee hoge bouwkranen niet meer nodig.

Aannemer BAM demonteert deze week de gele torenkraan aan de zijde van de Schoolstraat. De groene kraan aan de zijde van de Grote Markt krijgt een langere giek, zodat daarmee de complete bouwplaats bereikt kan worden. Door de opbouw van een tijdelijke mobiele kraan was de Sint Jansstraat maandagavond gestremd.

De gele torenkraan wordt van dinsdag t/m donderdag afgebroken. Voor het demonteren van de tijdelijke mobiele kraan wordt de Sint Jansstraat donderdag 15 maart opnieuw ’s avonds afgesloten.

Deel dit artikel:

 1. Laat die kranen maar staan.
  Dan kan de afbraak direct beginnen.

  Het Forumpand mag – mijns inzien zelfs niet verhuurd worden – wegens de valse ontruimingstoetsing en de horror – niet bevingbestendige – trappen in de beide Betonkernen.

  De Provincie heeft nog steeds niet gereageerd of zij de filmpjes wil zien die ik van deze horrortrappen heb gemaakt: op de dag van de bouw 20 mei 2017.

  Mevrouw Kiki

 2. Zo langzamerhand zien steeds meer tegenstanders van het Forum ook wel in dat het allemaal erg meevalt met de teloorgang van de stad als gevolg van dit project.
  Er blijven natuurlijk altijd wat figuren over die bij elke verandering vrezen dat de ondergang nabij is.

   1. Daarom zijn ze ook oerbewoner. Nul inbeeldingsvermogen of fantasie. Visie? Wasda? Nee de hele dag met een pot bier en een sjekkie op de stoep zitten en overal commentaar opleveren, daar zijn ze goed in. Zit alleen verder niemand op te wachten.

   2. Ah daar hebben we het filmpje dat onder andere een parodie op Otto is weer. Gelukkig heeft ie het zelf niet door, dat maakt het nog leuker.

   3. Het is toch verschrikkelijk. Kijk maar eens naar de foto bovenaan. Noast d’Olle Grieze. Alsof we als Grunnegers ons opdringen aan de raad van Den Bosch en dergelijk gedrocht bouwen naast jouw basiliek, de Sint Jans Kathedraal. Stel je dit eens voor? Bovendien zullen over enige tijd enorme exploitatietekorten ontstaan. De cijfers zijn optimistisch gepresenteerd om het kostendekkend te krijgen

    Ik zoek de verantwoordelijken wel op. Ook Marc, als hij wederom zit te lurken aan zijn glaasje bier in het ‘hart van’.

  1. Alsof je in Parijs alle zichtlijnen op de Eiffeltoren met infantiele woontorens kapot maakt, en als kers op de taart ee een monsterlijk gebouw van tweehonderd meter hoog en vierhonderd lang naast zet.

   #misdadig.

 3. PERSBERICHT

  Ik heb vandaag – 12 maart 2018 – een klacht ingediend tegen de directie van de BankGiro Loterij.
  Ik ben van mening dat deze instantie op onterechte gronden 500.000 euro heeft verleend aan Storyworld (Voorheen Stripmuseum).
  De BankGiro loterij stelt dat de aanvraag aan haar eisen voldoet.
  Maar het Groninger Forum gebouw voldoet NIET – met documenten aantoonbaar – aan de wettelijke ontruimingstijden van het Bouwbesluit.
  Dus is de normale toetsing van de BankGiro Loterij volkomen onprofessioneel en onterecht.

  Mevrouw Kiki

  Hierbij de reactie van de BankGiro Loterij:
  Geachte mevrouw Kiki,
  Onlangs hebben wij telefonisch contact gehad over de bijdrage van de BankGiro Loterij voor Storyworld.
  Naar aanleiding hiervan heb ik intern overleg gehad.
  Zoals al eerder aan u is doorgegeven is onze schenking bestemd voor de inrichting van het nieuwe stripmuseum (Storyworld).
  Het museum voldoet aan de door ons opgestelde criteria.
  Voor al uw verdere vragen of het uiten van uw zorgen kunt u terecht bij de gemeente Groningen.
  Wij danken u zeer voor uw betrokkenheid en wensen u veel succes.

  1. Heeft u niet het gevoel een beetje door te slaan met dit soort bijzondere manoeuvres?
   De bankgiroloterij bepaalt zelf waar het geld aan besteed wordt. Om daar een klacht over in te dienen (bij wie eigenlijk? De koning?) is absurd.
   Zoek toch lekker een hobby waar anderen geen last van hebben.

 4. Nu meer en meer duidelijk zichtbaar wordt wat er daadwerkelijk is neergezet, valt pas duidelijk op dat dit totaal niet past in de bestaande omgeving. Nog afgezien van het feit dat ik het spuuglelijk vind, maar dat is persoonlijk, blijf ik er bij dat dit bouwwerk in de omgeving van het Wallhouse of het voormalige SuikerUnie terrein had moeten worden neergezet. Om dan op de huidige locatie iets neer te zetten bestemd voor een groot deel van de inwoners van de gemeente Groningen en niet zoals nu voor een klein select gezelschap, waarbij er ook nog eens structureel jaarlijks enkele miljoenen bijgedragen moeten gaan worden, ook door hen welke dit gebouw nooit zullen gaan betreden.

 5. Klein select gezelschap? Bibliotheek, filmzalen, stripmuseum zijn niet echt voor select gezelschap. Integendeel.
  De locatie van het Forum is daarvoor juist zeer geschikt.

  1. De bibliotheek, welke goed gehuisvest is/was, zal het voor het grootste deel de bezoekersaantallen gaan bepalen. Maar ik doel op betalende bezoekers, welke speciaal voor de bij elkaar geraapte invulling van dit Huis van Niets gaan komen. Om kostendekkend te gaan exploiteren zullen deze bezoekersaantallen bij lange na niet voldoende zijn om de exploitatiekosten te kunnen dragen.

   Ik zou bij dit soort megalomane projecten waarbij men ver van tevoren al bekend is met grote exploitatietekorten, ook graag zien dat de bedenkers persoonlijk garant gaan staan voor eventuele tekorten.

 6. Toegeven dat de bouw van HET MONSTRUM een kei van een vergissing is geweest is voor velen nog een stap te ver.
  Als de komende jaren de gemeentelijke belastingen de hoogte in gaan en daarvan de lasten worden gevoeld zal de verbondenheid met dit gedrocht snel dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *