P+R Hoogkerk officieel heropend

nieuws
locatie: P en R Hoogkerk.. Foto: Jeroen van Kooten gedeputeerde Henk Brink, wethouder Paul de Rook en Wilko Huyink openen de nieuwe busoprit naar de A7

De P+R Hoogkerk is de afgelopen tijd aangepast. Bestuurders uit de regio Groningen-Assen hebben donderdag de P+R officieel geopend.

Het terrein is fors uitgebreid, van 600 naar 1000 parkeerplaatsen. Ook zijn nieuwe op- en afritten voor bussen opengesteld. Zo is er een kortere en veiligere route voor de bussen ontstaan naar de binnenstad en het Martini Ziekenhuis. De nieuwe P+R moet de hinder voor automobilisten verminderen, die ontstaat door de komende werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het spoor.

Vanaf het transferium gaan verschillende buslijnen om de paar minuten naar het Hoofdstation en ook snel naar Martini Ziekenhuis. Op het terrein staan fietsenstallingen, fietskluizen en afsluitbare stallingen voor bedrijven en er zijn ook OV-fietsen te huur. Verder heeft de P+R digitale panelen met actuele informatie over de bustijden, een overdekte wachtruimte en toiletten.