Dai Dai Ntab Groninger sporter van het jaar

sport
Foto: Team iSkate

De  Groninger schaatser Dai Dai Ntab is donderdagavond tijdens het Groninger Sportgala in MartiniPlaza verkozen tot Sporter van het jaar 2017.

Ntab kreeg de prijs onder meer vanwege zijn eerste plaats in het eindklassement van de wereldbeker op de 500 meter. De twee andere genomineerden waren atleet Thijmen Kupers en roeister Sophie Souwer.

Als sportploeg van het jaar werd Donar gekozen, boven de volleyballers van Lycurgus. Donar won vorig jaar de landstitel, de beker en de supercup. Schaatsster Daniëlle Bekkering ontving de Provinciale Sportprijs. Zij nam kortgeleden afscheid van de wedstrijdsport.

Schaatser Chris Huizinga en atlete Jorinde van Klinken werden verkozen tot de sporttalenten van 2017. Huizinga won onder meer goud op het WK junioren, Van Klinken is een groot talent bij het kogelstoten en discuswerpen. Ze won zilver op het EK Junioren.

De sportpenningen van de gemeente Groningen waren voor 16 sporters die vorig jaar een topprestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd.

Deel dit artikel: