Zeventig meter hoge woontoren in De Hoogte

wijken
Impressie van de woontoren.

Er komt alsnog een woontoren in de buurt Cortinghborg in de wijk De Hoogte. Het gebouw gaat woontoren Bedumerweg heten.

De flat wordt zeventig meter hoog, gaat 22 verdiepingen tellen en er komen 222 woningen in. Daarvan zijn er 116 studio’s en 106 tweekamerappartementen. Er stond al een woontoren gepland, maar de bouw is door de economische crisis niet door gegaan.

“Ik ben heel blij dat we dit project nu los hebben getrokken. 222 woningen zetten tenminste zoden aan de dijk en leveren een wezenlijke bijdrage aan de stad”, aldus Henk Raatjes, directeur vastgoed van woningcorporatie Nijestee die de woontoren laat bouwen.

De bouw start dit voorjaar en moet eind volgend jaar afgerond zijn.

Deel dit artikel:

 1. Triest, opnieuw wordt er, net als met De Groenling in het Oosterpark, met de bouw van deze betonnen tumor met kijkgaten een wijk tot in lengte van dagen volledig verkloot. Waarom worden dit soort in beton gegoten poliepen niet op het SuikerUnie terrein gebouwd om daar met gelijkgestemden bij elkaar te gaan wonen.

  Ben benieuwd waar Raatjes zelf woont, zeker niet in deze omgeving.

  1. Haren en Glimmen, daar wonen die lui van die eveneens lelijke pukkel aan het damsterdiep. Ze hebben ook nog niks met de stad. Ze komen zelfs niet eens uit deze regio. Behalve dan, dat ze hier hun zakken vullen.

 2. Gaat deze infantiele treurnis voor architectuur?

  Tijd voor een parlementaire enquête naar hoe het cultuur marxisme het Nederlandse architectuur-onderwijs de vernieling in heeft kunnen helpen.

 3. Cultuur(-?)marxisme ? Hahahahaha (bulderende lach). Hebben de populisten weer iets nieuws bedacht omdat de oude stopwoorden een beetje sleets worden ?
  Mooi of lelijk gebouw is trouwens puur een kwestie van smaak. Goed dat er (om)hoog gebouwd wordt, des te minder ruimtebeslag.
  Verheug me ook op het Woldringgebouw, ik kom er bijna elke dag langs.

 4. Prima plek voor zo’n prachtig gebouw. Dit levert een forse bijdrage om het tekort aan jongerenhuisvesting op te vangen.
  Beetje treurig dat sommigen vooral klagen over de studenten die in studentenpanden wonen en dan gelijktijdig elk plan om tegemoet te komen aan de woningnood onder jongeren af te schieten.
  Groningen is een populaire stad en het is uitstekend dat dit wordt gefaciliteerd. Nog steeds denken sommigen dat het een slaperig provincie stadje is. Wanneer je zoiets prefereert ga dan lekker in Assen wonen.

  1. Leg ’s uit Jack, met zulke gebouwen in je straat en volgens jou dan vol studenten stouwen, hoe ga jij onder de beloofde 15% norm komen? Ik heb bij jou altijd het idee dat je sowieso ergens tegenin wilt gaan. Als de meeste mensen voor zijn, dan ben jij tegen en vice versa.

 5. Ach Sjaak,doet mij goed om te lezen dat ook voor jou, Groningen een provinciestadje is. Laat het dat ook lekker blijven. Jammer dat jij het jongerwoning blijft noemen waar het toch vooral om woningen voor studenten aan de RUG en leerlingen an de Hanzehogedroomfabriek gaat. Denk niet dat Bregman zelf in de nabije omgeving van dit soort in beton gegoten tumoren woont.

  O ja, onderstaand artikel gaat over de gevolgen van het massa onderwijs aan de RUG fabriek.

  Misschien dat jij met jou vertroebelde blik nu dan wel in gaat zien waarom ik voor kwaliteitsonderwijs ga, waarbij de leerling en/of student centraal staat en tegen het massaonderwijs ben wat jou voor ogen staat waar de Hanzehogeleerfabriek en RUG zelf centraal staan. Misschien besef je nu dan ook dat het met 20.000 studenten en leerlingen minder niet enkel de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt, maar ook de leefbaarheid van ons eens zo mooie provinciestadje.

  http://www.dvhn.nl/groningen/Docent-wil-meer-waardering-voor-onderwijs-aan-de-RUG-‘De-gewone-student-verpietert’-22810281.html

 6. Hij ziet er uit als een kaasschaaf, die nodig afgewassen moet worden. En dat is nog maar op de tekening!
  Ik ben wel benieuwd wie hier de doelgroep voor is, en of die doelgroep dit kan (en wil) betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *