Waterbedrijf: “Drink water uit flessen bij vieze geur of smaak”

nieuws
foto: Dieuwert Tuinstra

Het Waterbedrijf Groningen heeft uit stad en provincie vandaag klachten gekregen over de geur en de smaak van kraanwater. Het Waterbedrijf raadt mensen aan geen water te drinken als het vreemd ruikt of smaakt.

“We kregen vandaag meerdere klachten uit de omgeving van Kolham, Hoogezand en de stad Groningen. We dachten eerst dat er chloor in het water zat maar dat blijkt niet het geval. We doen nu een uitgebreide analyse waarvan de resultaten woensdagochtend bekend worden. Omdat we de kwaliteit nu niet kunnen garanderen raden we mensen die iets proeven of ruiken voorlopig aan om water uit flessen te drinken. Er is overigens geen reden tot paniek”, zegt woordvoerder Eveline Corbeel van het Waterbedrijf..

Joan Rakhorst uit Engelbert belde dinsdag het waterbedrijf omdat ze het kraanwater niet vertrouwde. “De smaak was echt chemisch en het prikte een beetje, echt heel goor”.

Op de website van het Waterbedrijf Groningen staat de meest actuele informatie.