Stad op ramkoers met nieuwe woonbotenwet

Het stadsbestuur probeert de gevolgen van de nieuwe woonschepenwet te omzeilen en vaart op ramkoers met de woonschippers in de Noorderhaven. Het stadsbestuur wil alle niet varende woonschepen uit de haven hebben.

Niet varende woonschepen hebben volgens de wet recht op een vergunning, varende woonschepen niet. “Als je schip niet kan varen moet je zorgen dat dat wel kan of je moet weg.” Een brief van die strekking schreef het stadsbestuur aan de Noorderhavenbewoners in december. Ze wil de niet varende schepen in de Noorderhaven geen vergunning geven, ze denkt  op die manier de regie over de haven te verliezen  De gemeente wil de schepen inspecteren om te controleren of ze kunnen varen. “Laat ze niet toe en schakel een jurist in”, is het advies van het WCG.

Volgens het woonschepencomité kan de gemeente bewoners  niet verplichten om te varen, die keus is aan de bewoners zelf. Niet varende woonschepen zomaar de stad uit sturen kan al helemaal niet, denkt de bewonersorganisatie.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

  1. Terecht, enkel waar laat je de aanwezige armada aan baggerschepen? Misschien toch een verbinding graven tussen het Hoendiep en een deel van de voormalige vloeivelden van de SuikerUnie en daar een soort van 2e woonschepenhaven realiseren?

  2. het kan geen kwaad om een beetje schoon schip te maken onder die fijnstof producerende zoetwatermatrozen, met hun walmende houtkachels.

  3. Alleen historische gerestaureerde boten daar laten aanleggen,en met historisch bedoel ik dus niet boten die wel oud zijn maar met touw,lijm,hout en bak en braad lassen bij elkaar word gehouden.

  4. Zitten nogal wat bouwvallige wrakken tussen. Kan geen kwaad om die ergens aan de stadsgrens te parkeren. Kunnen ze daar gezellig en zonder overlast voor anderen een of andere alternatieve commune vormen. Maar of het wel of niet kunnen varen een goed criterium voor is om die er tussenuit te filteren… Ik betwijfel het.

  5. Het zal tijd worden dat er iets aan gedaan gaat worden. Schande voor de stad!!! Wat een baggerbende en stank van de kachels. Erger me dood aan het aanzien. Wegslepen en naar de sloperij ermee.

  6. Moet je eens zien wat ze voor een woonboot vragen. Zit een groot % in voor de zogenaamde ‘vergunning’. Want de meesten zijn nog geeneens de helft waard. Zoveel rechten geeft een vergunning echter niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *