Schaatser Dai Dai Ntab wint NK sprint

sport

De Groninger schaatser Dai Dai Ntab heeft zondag in Heerenveen bij het NK sprint de nationale titel behaald.

De 23-jarige Groninger stond na de eerste dag al bovenaan in het klassement, met een geringe voorsprong op Olympisch kampioen Michel Mulder. Zondag wist hij zich op de eerste plek te handhaven, ondanks een nederlaag op de 1000 meter tegen Hein Otterspeer. Ntab kwam uit op 139.410 punten. Otterspeer werd tweede, voor Thomas Krol en Michel Mulder.

De bij het Groningse iSate opgeleide Marcel Bosker en Lex Dijkstra wonnen goud en zilver op het NK Allround. De 21-jarige Bosker won drie van de vier afstanden en eindigde in het klassement met een straatlengte voorsprong. Hij behaalde 151.051 punten. Dijkstra werd tweede met bijna 2,5 punt achterstand.

Deel dit artikel: