Paddepoel Fietsen in beroep tegen uitspraak rechter

Peter Oest en Martin Haijkens, de eigenaren van Paddepoel Fietsen, gaan in hoger beroep tegen het vonnis van de rechter van woensdagmorgen. Zij moeten 26.000 euro aan achterstallige contributie, boetes en proceskosten betalen.

De boetes zijn opgelegd door de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel. De twee willen niet open op donderdagavond en een keer per maand op zondag. ‘Wij werken al meer dan 52 uur per week, bovendien kan het financieel helemaal niet uit. ” Ze zegden hun lidmaatschap van de CVvE op, maar de rechter oordeelde woensdag dat dat pas per 1 januari 2018 kon. “De boetes die in de tussentijd zijn opgelegd, moeten betaald worden, maar dat gaan wij absoluut niet doen. Er zijn principes,” zegt Peter Oest .

De opgelegde boetes bedragen tot nu toe 6000 euro voor sommige avonden die de fietsenmakers dichtbleven. “Als de CVvE alle avonden die we dicht zijn gebleven daarbij optellen, dan komen daar nog zo’n 25.000 euro bij. Dan gaan wij failliet,’ aldus Peter Oest.