Oussama Idrissi per direct naar AZ

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - Sparta. Oussama Idrissi in actie.

Aanvaller Oussama Idrissi van FC Groningen vertrekt per direct naar AZ. Beide clubs hebben woensdag overeenstemming bereikt over een onmiddellijke transfer.

De 21-jarige aanvaller had bij de FC nog een doorlopende verbintenis tot medio 2020. AZ betaalt een transfervergoeding voor zijn tussentijdse overgang. Een bedrag is niet bekendgemaakt, maar met enig plussen en minnen zou de transfersom ongveer 2 miljoen euro bedragen.

Idrissi speelde in totaal 64 officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin scoorde hij 13 keer. De aanvaller kwam in 2015 transfervrij over van Feyenoord, en werd bij FC Groningen jeugdinternational en speler van Jong Oranje.

Over mogelijke opvolgers zegt technisch directeur Ron Jans: “Intern vinden wij dat op dit moment niet de absolute noodzaak bestaat versterking te halen. Wij hebben alle vertrouwen in de selectie, zoals die er nu staat. Maar mocht zich een goede kans voordoen een speler aan te trekken die ons direct beter maakt, dan hebben we de mogelijkheid hierop te anticiperen.

Deel dit artikel:

 1. Wat Nijland en Jans vinden is niet relevant wat wel relevant is wat de supporters er van vinden,kopen ze nog een seizoenkaart voor het komende seizoen.FC Groningen schaaft qua kosten op alles behalve op het salaris van Nijland.

 2. Zeker een talent. Heeft mooie dingen laten zien. Maar ook erg wisselvallig. Denk dat de FC er goed aan heeft gedaan om voor de twee miljoen, en dus voor zwarte cijfers te kiezen.

  Gehaald in Jeltema tijdperk. Daar was ik geen fan van. Maar wat betreft scouten van Idrissi; ere weer wie ere toekomt.

   1. Nog steeds geen fan van Jeltema. Man sliep in een Ajax pyama onder een Barcelona dekbed. Zielig.

    Gevolg was een kansloos in beton gegoten, technisch beleidsplan dat op balbezit gericht was en met een 4-3-3 met kunstgrasjongentjes nog géén ééns een parodie op de Hollandse School (keihard, en zonder vaste spits) genoemd mag worden.

    Met Jans en Gerard Kemkers heb ik er wel veel vertrouwen in. Nu nog de scout die onder andere Vincent Janssen en misselijke Weghorst niet goed genoeg vond (Koolhof?) wegtrappen.

   2. VSH,dat spel gebaseerd op balbezit heeft duizenden bezoekers gekost en die komen niet weer.

   3. Scouten in sportlanden waar alles geven de norm is (Australië, Nieuw Zeeland, VS en Duitsland bijvoorbeeld) en de hut raakt denk ik wel weer vol.

    Tot mijn spijt lijkt het er op dat door het doorgeslagen feminisme in Scandinavië we daar geen geweldige strijders als Petter Andersson meer kunnen vinden.

    Maar ik heb dus wel alle vertrouwen in Jans/Kemkers. Mannen die er niet voor de 100% willen gaan, vallen af en worden niet meer aangetrokken. Johan Derksen kan wel kritiek hebben op een schaatser in het voetbal, maar bij AZ hebben invalshoeken uit andere sporten zeker nut gehad. Wat mij betreft wordt Henk Grol ook gepolst; maar ik denk dat die niet uit Haarlem weg wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *