Opsporingsteam FastNL zoekt voortvluchtige tbs’er van Mesdagkliniek (update)

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Een tbs’er die in behandeling is in de Groninger Van Mesdagkliniek is afgelopen zondag niet teruggekeerd van onbegeleid verlof. Een speciaal opsporingsteam genaamd FastNL is een klopjacht op hem begonnen.

De Van Mesdagkliniek wil niets zeggen over de achtergrond van de man en de reden van zijn tbs behandeling. “Wij hebben namelijk beroepsgeheim en de opsporing van patiënten die niet terugkeren ligt ook niet bij ons. Op dit moment is hij in ieder geval, voor zover ik weet, nog niet gevonden”, aldus woordvoerder Petra de Maar van de Van Mesdagkliniek.

De afgelopen twee jaar waren er een aantal ernstige incidenten in en rondom de Van Mesdagkliniek. In 2016 mishandelde een patiënt een medewerkster en vorig jaar mishandelde een patiënt een 22-jarige vrouw in de nabije omgeving van de kliniek.