Opsporingsteam FastNL zoekt voortvluchtige tbs’er van Mesdagkliniek (update)

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Een tbs’er die in behandeling is in de Groninger Van Mesdagkliniek is afgelopen zondag niet teruggekeerd van onbegeleid verlof. Een speciaal opsporingsteam genaamd FastNL is een klopjacht op hem begonnen.

De Van Mesdagkliniek wil niets zeggen over de achtergrond van de man en de reden van zijn tbs behandeling. “Wij hebben namelijk beroepsgeheim en de opsporing van patiënten die niet terugkeren ligt ook niet bij ons. Op dit moment is hij in ieder geval, voor zover ik weet, nog niet gevonden”, aldus woordvoerder Petra de Maar van de Van Mesdagkliniek.

De afgelopen twee jaar waren er een aantal ernstige incidenten in en rondom de Van Mesdagkliniek. In 2016 mishandelde een patiënt een medewerkster en vorig jaar mishandelde een patiënt een 22-jarige vrouw in de nabije omgeving van de kliniek.

Deel dit artikel:

  1. Ook weer zo iets. Dat deze mensen op verlof mogen.dat is toch niet te bevatten. Als je zo’n straf krijgt dan heb je een kronkel in je hoofd. En dan hoor je niet meer thuis in deze maatschappij. Nu is het wachten tot er weer een slachtoffer te betreuren valt.

    Levenslang opsluiten is ook te duur, dus opruimen die zooi…

  2. Met het verlof (onbegeleid en niet) is niks mis, het doel is om criminelen uiteindelijk weer goed te laten functioneren in de maatschappij. Maar het blijven mensen met fikse stoornis en moeten dus een enkelband om om ze te kunnen lokaliseren tijdens hun verlof. En dat gebeurt niet standaard.

  3. Schandalig, dat dat tuig ooit buiten de muren van de gevangenis mag! Als je in de van Mesdag zit, dan heb je heel wat uitgevreten. Daar kom je niet zo maar. Nooit meer op vrije voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *