Moorlag kan aanblijven als Kamerlid

nieuws

Het in opspraak geraakte Groninger PvdA-Kamerlid William Moorlag hoeft niet op te stappen. Dat is de conclusie van een interne PvdA-commissie die onderzoek deed naar Moorlags betrokkenheid bij de uitzendconstructie bij de sociale werkplaats Alescon in Drenthe.

Moorlag was daar van 2015 tot eind 2017 directeur. Volgens de commissie kan hij zijn werk als Kamerlid voortzetten. De commissie vindt dat Moorlag met goede intenties gehandeld heeft en dat er begrip voor op valt te brengen. De zaak was aangespannen door de FNV.

Moorlag ziet volgens de commissie in dat de constructie in de kern niet juist was. Hij biedt zijn excuses aan, vooral aan de medewerkers van Alescon. Volgens Moorlag hadden de mensen die via het uitzendbureau bij Alescon werkten anders geen werk gehad. Hij wilde zo veel mogelijk arbeidsgehandicapten aan werk helpen.

Deel dit artikel: