Lucas en Jorden van Foreest spelen remise in 7e ronde Tata Steel Challengers

sport
foto Lennart Ootes

De schakende broers Lucas en Jorden van Foreest uit Groningen hebben ook in de 7e ronde van Tata Steel Challengers in Wijk aan Zee allebei remise gespeeld.

De 16-jarige Lucas deelde na 36 zetten het punt met Vidit uit India. Een goede prestatie, aangezien de Groninger met zwart moest spelen tegen de speler met de hoogste rating in deze groep van veertien deelnemers. Lucas van Foreest staat nog steeds derde met 4 punten uit 7 partijen. Hij heeft goede kansen om in dit toernooi internationaal grootmeester te worden.

Zijn twee jaar oudere broer Jorden speelde met wit tegen zijn landgenoot Benjamin Bok. Als Jorden op de 23e zet een paard naar een ander veld had gespeeld, had hij goede winstkansen gehad. Bok wist daardoor het nadeel te beperken, waarna de partij in 41 zetten in remise eindigde. Jorden van Foreest staat met 3 uit 7 op een gedeelde achtste plaats.

Aan kop gaat Anton Korobov uit de Oekraïne met 6 uit 7. Hij heeft een punt voorsprong op Vidit en twee punten op Lucas van Foreest. Er volgen in Wijk aan Zee nog 6 rondes.

Deel dit artikel: