Lange scheur in vloer UMCG door aardbeving

nieuws
Fakkeloptocht - affiche

De laatste aardbeving vorige week maandag bij Zeerijp heeft een meterslange scheur veroorzaakt in de vloer van de fonteinpatio van het UMCG. Dat meldt het ziekenhuis dinsdag.

“Het is slechts een voetnoot bij de jarenlange aardbevingsellende waar heel Groningen mee kampt. Al jaren voelen wij mee met de scheuren in de huizen van onze patiënten en onze medewerkers. En met de stress die daardoor wordt veroorzaakt: Ben ik nog veilig? En wie betaalt dat?”, aldus het UMCG op Facebook.

Twee leden van de Raad van Bestuur en diverse medewerkers van het ziekenhuis lopen daarom mee met de fakkeloptocht aanstaande vrijdag. “Want Groningen is het zat, en het UMCG ook”, zegt het UMCG. De demonstratie tegen de gaswinning begint vrijdag om half acht op de Vismarkt.

Deel dit artikel: