Kristian Kostov wint EBBA publieksprijs

nieuws
Foto: ESNS / Ben Houdijk Photography

De winnaars van de EBBA Award 2018 zijn woensdagavond gehuldigd. Dat meldt de ESNS organisatie op haar website.

Kristian Kostov uit Bulgarije was de grote winnaar van de avond door de Public Choice Awards, de publieksprijs dus, op naam te zetten. Dit na een overweldigend aantal stemmen te hebben gescoord.

Kostov is Europees bekend geworden door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival vorig jaar. Met het liedje Beautiful Mess gooide hij hoge ogen en werd uiteindelijk in de finale tweede. De Bulgaar begon al op 6-jarige leeftijd met zang. Nadat hij met de band Neposedy actief was, ging hij solo verder. Zijn stem wordt vergeleken met James Arthur, Justin Bieber en Ed Sheeran. Kostov neemt het stokje over van Dua Lipa, die vorig jaar de Peoples Choice Award in de wacht sleepte.

EBBA staat voor European Border Breakers Awards en  is de  prijs die wordt toegekend aan artiesten of bands waarvan wordt verwacht dat ze komend jaar internationaal zullen doorbreken.

De jury kende ook EBBA Awards toe aan Alice Merton, Alma, Blanche, Kristian Kostov, Off Bloom, Sigrid, Skott en Youngr. De Portugees Salvador Sobral kon de show niet aanwezig zijn, vanwege zijn slechte hartconditie. Zijn EBBA  Award werd door zijn manager namens Sobral in ontvangst genomen.

Luister hier naar Kristian Kostov met Beautiful Mess: