“Koning wijzen op problemen door aardbevingen”

De Partij voor de Dieren wil dat bij de viering van Koningsdag op 27 april in Groningen een ´aardbevingsplein´ komt langs de route die de koning af gaat leggen.

Daar is dan ruimte voor burgers en maatschappelijke organisaties om de zorgen en problemen veroorzaakt door de aardbevingen onder de aandacht te brengen.

Statenlid Ankie Voerman: “Koningsdag is een uitgelezen kans om de dagelijkse zorgen van de getroffen Groningers nogmaals in de schijnwerper te zetten. Wij willen dat er ruimte geschapen wordt om te vertellen en verbeelden hoe het is om te leven met de gevolgen van mijnbouw. Het verhaal van Groningen mag niet ontbreken op deze dag.”

Daarnaast pleit de partij voor het intrekken van het predicaat ‘Koninklijk’ van Shell.  Hiermee sluit de partij zich aan bij het initiatief van acteur Marcel Hensema die een brievenactie op touw heeft gezet. Volgens de Partij voor de Dieren gedragen Shell en dochter de NAM zich echter verre van ´koninklijk´ in de aardbevingsproblematiek.

Deel dit artikel:

 1. De Koning zal dat niet weten. Kinderachtig gedoe allemaal. Alleen maar aandachttrekkerij. Zwelgen is je slachtofferrol. De term “nuchtere Groninger” mag voor eens en voor altijd worden gearchiveerd als niet van toepassing. Zaken doen in plaats van aandacht trekken. Groningen heeft last van een minderwaardigheidscomplex en kan zich daarom alleen maar aanstellen.

  1. Ik vind he pas echt gek wanneer er dan geen aandacht aan wordt besteed. Er staat een roze olifant in de kamer en niemand spreekt er over….

   1. Dat houdt nog niet in dat je onze Vorst als een kleuter die wat stouts heeft gedaan moet gaan behandelen.

  2. Aldus Brabander Marc, dat nogmaals de gaswinning bagatelliseert. Je zult ook vast het schaamrood over je oren hebben getrokken, toen jouw provinciegenoten in Brabant de carnavalsdagen als vrije dag als prioriteit op de agenda hadden willen plaatsen! Kinderachtig gedoe allemaal. Alleen maar aandachttrekkerij van die Brabanders.

   1. Wat Brabanders uitvreten zal me een zorg zijn Otto. Vast ook huiseigenaren, wat notoire jankerds zijn.

   1. Willem Alexander heeft -als aandeelhouder van Shell- feitelijk de gaswinning in Groningen ondersteund, en om dan géén aandacht te geven aan de aardbevingsellende als hij hier op bezoek komt??? Volkomen van de zotte.
    En tegen import zoals Marc (en andere nep-Groningers die liever meer dan minder gas opgepompt zien) zeg ik: z.s.m. wieberen uit deze provincie!

   2. Als WIJ straks aan de macht komen, zal een ontmoedigingsbeleid jullie wel doen verhuizen. Grunnegers first!

   3. Of anders mag Marc zich vrijwillig laten opsluiten in een onherstelbaar beschadigde bouwval ergens bij Loppersum :-) Kijken of dat helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *