Jorden van Foreest verliest van koploper en broer Lucas speelt remise

sport

De 18-jarige Groningse schaker Jorden van Foreest heeft in de 5e ronde van Tata Steel Challengers verloren van koploper Korobov. 

Jorden kwam met wit met nadeel uit de opening tegen Anton Korobov uit de Oekraïne en toen Korobov een kwaliteit offerde verloor de Groninger door een overmacht aan vrijpionnen van de zwartspeler.

Zijn 16-jarige broer Lucas blijft het goed doen.  Hij speelde met zwart een solide remise tegen Harika Dronavalli uit India. De spelers speelden lang door, maar nergens werd  het evenwicht verbroken. Lucas heeft goede kansen om in dit toernooi zijn laatste grootmeesterresultaat te behalen en daardoor grootmeester te worden. Qua leeftijd zou hij dan zijn broer Jorden evenaren, want die werd ook internationaal grootmeester op zijn 16e.

Lucas van Foreest staat met 3 uit 5 op de derde plaats in het veld van 14 deelnemers en Jorden van Foreest heeft 2 uit 5. Aan kop staat Korobov met 4,5 uit 5. Morgen is het in Wijk aan Zee een rustdag.

Deel dit artikel: