Jorden en Lucas van Foreest na drie rondes in middenmoot Tata Steel

sport
Foto: flickr.com/photos/smoorenburg/

In de derde ronde van het Tata Steel Challengers schaaktoernooi in Wijk aan Zee heeft Jorden van Foreest verloren van de Duitser Matthias Bluebaum. Lucas van Foreest speelde remise tegen de Pool Michal Krasenkow.

De 18-jarige Jorden van Foreest had duidelijk zijn dag niet. Met de witte stukken ging het tegen de Duitse Bluebaum lang gelijk op in een Franse partij. Jorden had al een paar mindere momenten in de partij, maar de Duitser profiteerde niet. Een blunder op de 31e zet werd de Groninger wel fataal.

Zijn 16-jarige broer Lucas deed het een stuk beter. De sterke Pool Krasenkow offerde een stuk voor tactische kansen. Van Foreest wist met de zwarte stukken goed stand te houden en had wellicht zelfs kunnen winnen. Na een spannend eindspel werd remise overeengekomen.

Beide broers staan met 1,5 punt uit 3 partijen in de middenmoot. Aan kop gaan de Indiër Vidit en Korobov uit Oekraïne met 2,5 uit 3.

 

Deel dit artikel: