Honderden aanmeldingen voor Facebook-evenement ‘Bier gooien op Boef’

nieuws
Foto: Lesley Pietens

Op Facebook is een evenement gemaakt ‘Bier gooien op Boef’ op muziekfestival Noorderslag. Op het moment van schrijven hebben al meer dan 660 mensen aangegeven mee te zullen doen aan het evenement.

Boef raakte deze week in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken. De artiest noemde vrouwen die hem dit weekend hielpen na pech met zijn auto ‘kechs’, wat zoiets betekent als ‘hoeren’. Boef voegde daar later nog aan toe dat vrouwen die ’s nachts op stap gaan en alcohol drinken niet deugen.

De wethouders Paul de Rook, Ton Schroor en Joost van Keulen lieten op Twitter al weten hun twijfels te hebben bij de komst van de rapper naar ESNS. De Groningse politici staan niet alleen in hun kritiek. Op het sociale medium kwam een storm van verontwaardigde reacties richting de festivalorganisatie. Festivalcoördinator Peter Sikkema is nog niet bereikbaar voor commentaar.