Boef wél op ESNS: wethouder De Rook heeft twijfels

nieuws
Foto: Lesley Pietens

Paul de Rook, wethouder van Cultuur, lijkt  zijn twijfels te hebben bij de komst van rapper Boef naar Eurosonic Noorderslag. Festivalcoördinator Peter Sikkema liet eerder vandaag aan het Dagblad van het Noorden weten dat de veelbesproken rapper vooralsnog gewoon welkom is.

“Noorderslag gaat over zijn eigen programmering. Identiteit van een festival valt en staat met keuzes in programmering”, schrijft De Rook op Twitter. “Maar juist daarom had ik een andere keuze ook heel goed begrepen.” Onder meer de organisatie van Paaspop en Muze Misse hebben al aangekondigd om de rapper van Algerijnse afkomst te weren.

Boef raakte deze week in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken. De artiest noemde vrouwen die hem dit weekend hielpen na pech met zijn auto ‘kechs’, wat zoiets betekent als ‘hoeren’. Boef voegde daar later nog aan toe dat vrouwen die ‘s nachts op stap gaan en alcohol drinken niet deugen.

Update: 

Wethouder Paul de Rook krijgt via Twitter steun van zijn collega’s. Wethouders Joost van Keulen (VVD) en Ton Schroor (D66) hebben op het sociale medium aangegeven zich aan te sluiten bij de woorden van De Rook.

Update 2:

Op Facebook is een evenement gemaakt ‘Bier gooien op Boef’ op het muziekfestival Noorderslag. Op het moment van schrijven hebben al meer dan 660 mensen aangegeven mee te zullen doen aan het evenement.

Deel dit artikel:

 1. Boef zou gisteren excuses gemaakt hebben?? Bullsh*t! Hij zegt: ik had het niet moeten doen. Op de vraag wat hij van vrouwen vindt die uitgaan en rokjes dragen zei hij: ‘daar kan ik niet over oordelen want ik ga ook uit’. Dat is niet ‘door het stof gaan’! Dat is fake om de brei heendraaien en deze knul heeft niets te zoeken in welke line-up dan ook in 2018.

 2. ESNS is een geweldig festival voor de stad. Ik hoop dat ze alsnog dat vervelende jongetje dat niet echt interessante muziek maakt van het programma schrapt.
  Aan de andere kant is het ook wel weer interessant hoe het publiek op hem reageert. Het Noorderslagpubliek bestaat niet per definitie uit fans van dat knulletje. Hij kon wel eens van een koude kermis thuiskomen. Keurig geregistreerd door de NOS.

 3. Wat een geschreeuw om niets. Begrijp echt niet dat men zich nu juist over deze ene persoon druk maakt, waar dit dagelijks plaatsvind door een groot deel van lieden eveneens afkomstig uit de landen ten zuiden van de Middelandse zee en waar je verder niemand over hoort spreken.

  Of is het dan plotseling geen sociaal wenselijke uitspraak?

 4. Een jongetje die met zijn 24 jaartjes net komt kijken. Een domme uitspraak doet maar wel vervolgens zijn excuses aanbiedt. Aangeeft dat hij als mens ook zo zijn beperkingen heeft en dit niet had moeten doen. Ook de context van de rap-cultuur uitlegt en de bewoordingen die hierin als normaal worden geacht.

  En wat gebeurd er? Mensen die normaliter niet of af en toe naar zijn muziek luisteren kapen de hele rap-scene. Maken er pas echt een middeleeuwse actie van. Zwaaaaaaaar aan de schandpaal, hoppa, overal niet meer welkom (VINDEN WIJ) en lekker natspuiten met bier (STINKIE, STANKIE). Hoe oud zijn wij hier allemaal wel niet????

  Trouwens, hoer is toch de oudste beroep op aarde (wordt vaak geroepen). Super geëmancipeerd. Lekker bepalen met wie je het bed in duikt? Die meisjes die tot 08;00 uur blijven hangen, misschien willen ze nog wat. In het filmpje vervolgt hij met jongens…(en hij stopt). Misschien moet hij zich aanmelden bij Me Too. Kan mij best voorstellen dat die rappers het soms best lastig hebben met meiden die zoveel hebben gezopen en zich niet meer onder de controle kunnen houden uit geilheid. Proberen die jongens hun onderbroeken naar beneden te wapsen. Beetje hypocriet om daar geen podium voor te geven. Te praten over de realiteit. Dat dit soort dingen gewoon gebeuren en dat zo’n jongen daar ook nog aan moet wennen maar wijs dit binnen kamers houdt.

  Maar om dan te doen alsof hij de enige is die het heeft over hoeren en bitches? Er zijn meiden die dat zelf naar elkaar roepen onder mom van koosnaampje. Hee Bitch, dat is van mij! Dat binnen de wereld van de moraalridders dit taalgebruik niet wordt gebruikt, klopt. Maar wat wordt dan standaard? Mogen tokkies niet meer als tokkies praten? Of kakkers niet meer als kakkers. We hadden toch afgesproken dat wij in een vrij land leven? Of is hier spraken van een dubbele moraal……..?

  1. Tot hoever mag de grens worden opgetrokken zolang we het maar “normaal” vinden? Daadwerkelijke verkrachting?

   Want dat is het onderliggende probleem, een grens stellen. Ik geef je gelijk dat een bepaalde groep jongeren (meisjes en jongens) behoorlijk, van ja hoe moet je het zeggen, ongeremd met elkaar omgaan in spraak en doen. Maar het is imho niet verkeerd om een signaal af te geven dat er toch ergens een fatsoensnorm is. En imho is dat niet elkaar voor hoer uitmaken in de zin van die is niks waard. Want dat is het wat het betekend, niet een hoer die betaald krijgt voor diensten maar een hoer met betekenis die is niks waard en mag je ge/misbruiken zoals je wil.

   En zeker jonge meisjes die vaak zo onzeker als de pest zijn moet je er tegen in bescherming nemen en uitdragen dat dit soort gedrag niet ok is naar mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *