Boef wél op ESNS: wethouder De Rook heeft twijfels

nieuws
Foto: Lesley Pietens

Paul de Rook, wethouder van Cultuur, lijkt  zijn twijfels te hebben bij de komst van rapper Boef naar Eurosonic Noorderslag. Festivalcoördinator Peter Sikkema liet eerder vandaag aan het Dagblad van het Noorden weten dat de veelbesproken rapper vooralsnog gewoon welkom is.

“Noorderslag gaat over zijn eigen programmering. Identiteit van een festival valt en staat met keuzes in programmering”, schrijft De Rook op Twitter. “Maar juist daarom had ik een andere keuze ook heel goed begrepen.” Onder meer de organisatie van Paaspop en Muze Misse hebben al aangekondigd om de rapper van Algerijnse afkomst te weren.

Boef raakte deze week in opspraak vanwege vrouwonvriendelijke uitspraken. De artiest noemde vrouwen die hem dit weekend hielpen na pech met zijn auto ‘kechs’, wat zoiets betekent als ‘hoeren’. Boef voegde daar later nog aan toe dat vrouwen die ’s nachts op stap gaan en alcohol drinken niet deugen.

Update: 

Wethouder Paul de Rook krijgt via Twitter steun van zijn collega’s. Wethouders Joost van Keulen (VVD) en Ton Schroor (D66) hebben op het sociale medium aangegeven zich aan te sluiten bij de woorden van De Rook.

Update 2:

Op Facebook is een evenement gemaakt ‘Bier gooien op Boef’ op het muziekfestival Noorderslag. Op het moment van schrijven hebben al meer dan 660 mensen aangegeven mee te zullen doen aan het evenement.