Fractiemedewerker en filmmaker Bert Dijkhuizen (57) overleden

nieuws

Fractiemedewerker Bert Dijkhuizen van de politieke partij 100% Groningen is maandagavond op 57-jarige leeftijd overleden. Dat heeft fractievoorzitter Marjet Woldhuis van de partij dinsdagavond bekendgemaakt.

Dijkhuizen was de afgelopen vijftien jaar fractiemedewerker op het stadhuis en heeft samen met Woldhuis de politieke partij 100% Groningen opgericht. Dat is een afsplitsing van de Stadspartij waar Dijkhuizen en Woldhuis eerder deel van uit maakten. Toch was Dijkhuizen bij het grote publiek vooral bekend als de maker van de documentaire ‘De koffer van Rinus’. Een documentaire over de zelfgekozen dood van een muzikant, die vorig jaar zomer een grote prijs won op het Los Angeles Independant Film Festival Award. Een bijzondere documentaire. Gefilmd met een smartphone en een Sony-camera en waar hij door middel van crowdfunding een bescheiden bedrag voor kreeg om het te realiseren.

“Ik ben er helemaal kapot van”, zegt Marjet Woldhuis. “Samen zijn we anderhalf jaar geleden het avontuur aangegaan om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van november. Bert was mijn steun en toeverlaat, rechterhand en de creatieve politieke strateeg achter 100%. Hij laat een grote leegte achter in onze fractie.”

In de jaren negentig werkte Dijkhuizen enige tijd bij OOG. Hij was onder meer hoofd techniek bij de afdeling radio.

Dijkhuizen is overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker.