FC Groningen onderuit tegen Dynamo Dresden

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in La Linea in zuid-Spanje het oefenduel tegen Dynamo Dresden met 3-1 verloren. De Duitsers staan in de middenmoot van de tweede Bundesliga.

FC Groningen had voor de pauze het beste van het spel en de beste kansen met schoten van Ritsu Doan en Lars Veldwijk die net naast gingen. Florian Ballas was in de 40e minuut namens Dynamo Dresden na een vrije trap met een kopbal wel succesvol: 1-0.

Na rust kreeg Veldwijk twee kansen op de gelijkmaker die hij naast mikte. Dynamo kwam daarna beter voor de dag dan voor de pauze en in de 75e en 78e minuut werd de stand naar 3-0 getild door Rico Benatelli en Sascha Horvath. In de slotseconden tikte Uriel Antuna van dichtbij, na een fraaie aanval, de 3-1 eindstand op het bord.

FC Groningen keert zondag weer terug naar Nederland. Een week later wordt de competitie in de eredivisie hervat met een uitwedstrijd tegen Willem II.