“Den Haag regel schadeprotocol nu eindelijk”

De bestuurders in het aardebevingsgebied vinden dat het schadeprotocol nu eens
eindelijk geregeld moet worden.

Al meer dan een half jaar zijn De NAM, het ministerie van Economische Zaken , de nationaal coördinator Groningen, de provincie Groningen en 22 gemeentes in het aardbevingsgebied bezig om te bepalen hoe de schade door bevingen afgewikkeld moet worden: Het zogenoemde schadeprotocol. Die discussie duurt nu al een half jaar. Veel te lang vinden de politieke kopstukken in Groningen. De zware beving, bij Zeerijp in het noorden van de provincie, gisteren zette de discussie op scherp.

Omdat de minister morgen op bezoek komt in Groningen kwamen de Commissaris van de Koning, de gedeputeerde en de burgemeesters vandaag bij elkaar voor overleg over de kwestie.