City Central richt zich op 30.000 internationals

Een ontmoetingsplek voor internationale studenten en expats in Groningen, dat is City Central. Wethouder Paul de Rook opende vandaag het karakteristieke pandje tegen de der Aa-kerk.

Hier kunnen ze informatie en tips krijgen over het stadsleven, huisvesting en leuke dingen om te doen. Ook Stadjers zijn er welkom en kunnen er koffie drinken en in contact komen met de nieuwe internationale bewoners. City Central is een initiatief van de gemeente om meer internationals naar Groningen te halen en om ze goed wegwijs te maken.

In Groningen leven 150 nationaliteiten. Er zijn 30.000 internationals, dat is 15% van alle inwoners. In 2009 waren dat er nog 22.000. De groei is toe te schrijven aan de komst van internationale studenten, staf van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en expats in het bedrijfsleven.