Stadjer slaat diverse mensen met ploertendoder

Een 23-jarige Stadjer is in de nacht van zaterdag op zondag op de Vismarkt aangehouden voor diverse mishandelingen. De politie zoekt getuigen en slachtoffers.

Getuigen zagen zondagochtend rond 03.00 uur in de Poelestraat hoe een 19-jarige Groninger vanuit het niets van achteren met een ploertendoder op zijn achterhoofd werd geslagen. Hij liep hierbij een hoofdwond op. De dader ging er rennend vandoor en kon even later op de Vismarkt ingerekend worden.

Op camerabeelden is te zien dat hij richting de Vismarkt rent. Ter hoogte van de Big Snack Hoek duwt hij een onbekende man twee keer aan en loopt hierna weer richting de Poelestraat. Een minuut later komt hij terug. Bij de Big Snack Hoek slaat hij een andere man tegen het hoofd.

Een 27-jarige man uit Roden en een 28-jarige inwoner van Nietap deden aangifte van mishandeling. Zij werden aan de Achter de Muur geslagen door vermoedelijk dezelfde verdachte met zijn ploertendoder. De politie vraagt getuigen en andere slachtoffers contact op te nemen.