Spelers Be Quick verliezen wedstrijd en vrijwilligersvergoeding

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Westlandia

Be Quick 1887 verloor zondagmiddag thuis met 5-2 van Westlandia uit Naaldwijk. Be Quick zakte naar de vijftiende plaats in de derde divisie.

Jedsel Markes scoorde voor rust drie keer voor Westlandia. Bij de 2-0 blunderde doelman Robert Smit door over een terugspeelbal heen te trappen. Be Quick kreeg ook aardig wat kansen, maar was niet effectief.

Na rust was het meteen 4-0 via Adrian Brajic. Twan Nieboer kopte de 4-1 binnen. Ramon Ripson maakte er 5-1 van en Arnoud Bentum tekende voor de 5-2 eindstand.

Na afloop baalden de spelers niet alleen van de nederlaag. Zij raken ook per direct hun vrijwilligersvergoeding van 1500 euro per jaar kwijt, omdat de club tekorten heeft en moet bezuinigen. ”Het geld is niet het belangrijkste”, aldus aanvoerder Robert Talens. “Het gaat ook om het gevoel van waardering wat ons is afgenomen.”

Trainer Kevin Waalderbos staat achter zijn spelers: “Wat er ook gebeurt, we hebben afgesproken dat we bij elkaar blijven. Het is een beleidskeuze van het bestuur, maar het kan niet dat je je afspraken niet nakomt”.