Raadslidmaatschap is kwestie van organiseren

Het raadslidmaatschap is een kwestie van organiseren, zonder hulp van het thuisfront is het moeilijk om lid te zijn van de gemeenteraad.

Dat zeggen althans Inge Jongman van de CU, Carine Bloemhoff van de PvdA en Arend Jan Wonink van D66. Volgend jaar zijn er in maart in het hele land raadsverkiezingen. Vanwege de herindeling en de mogelijke fusie met Haren en Ten Boer zijn de verkiezingen in Groningen pas in november. Toch zijn de partijen nu al bezig om na te denken over de kieslijst en het verkiezingsprogramma. Raadslid zijn kost veel tijd, er staat zo’n 20 uur per week voor. Met name in kleinere gemeentes is het moeilijk om raadsleden te werven.  In de stad lijkt het een kwestie van organiseren te zijn.

De vergoeding voor raadsleden in de stad is netto zo’n 1300 euro per maand en een onkostenvergoeding van 218 euro.

Deel dit artikel:

 1. En vrijgezelle raadsleden dan, zijn die er niet?
  Kennelijk zijn sommige vooroordelen anno bijna 2018 nogal hardnekkig… bijvoorbeeld dat mensen met een publieke functie automatisch een partner en/of kinderen hebben.

 2. Wat een dieptriest verhaal als een medelijden wekkend vertoning. WE zijn jullie liever kwijt dan rijk. Wat hebben jullie gepresteerd voor Groningen? Ga terug waar je vandaan komt! Jullie hebben totaal geen historisch besef over Groningen. De onderkant van onze samenleving is paria geworden. Onze historische binnenstad is gesloopt. Jullie zijn nog erger dan de nazi’s in 40-45. Ondertussen pronkt het trots over dat vreselijke forum! Go Home!

   1. Dus als je opkomt voor mijn eigen Groningen heb je een psychische afwijking aldus O.Kars. Ook voor jouw … Go Home met je regiotram. Je zou eens door de westerbinnensingel moeten lopen. Schipperswoninkjes die het juist zo karakteristiek maken, moesten plaats maken voor projectontwikkelaars!

 3. De raadsvergoeding in kleine gemeenten is veel lager dan het genoemde bedrag.
  En doordat de fracties daar veel kleiner zijn, komt er veel werk op de raadsleden af.
  Vind je het gek dat je dan geen kandidaten kunt vinden?
  Maar het is wel de leukste hondebaan die er is.

 4. Een gemiddeld bijstandsgezin zou blij zijn als ze dit geld maandelijks zou krijgen. ( en zou blij zijn werk te hebben)
  Deze raadsleden krijgen dit geld, boven op hun eigen salaris, opstrijken zonder enige controle of ze er wat voor doen.
  En ondertussen maken dezelfde raadsleden beleid waarbij mensen met een uitkering zonder enig perspectief op een betaalde baan gedwongen worden te werken . ( participatiebanen, Flextensie, verplicht ‘vrijwilligerswerk’ enz.)

 5. En dat durft bloemhof te zeggen die niets gepresteerd heeft en waar we bijna vier jaar lang niets van gehoord hebben of gezien. Maar dat was te verwachten.

 6. Dat je de kritiek leest van een bonte verzameling halve garen die zelf niets presteren lijkt mij voldoende reden voor een royale vergoeding.

 7. De raadsleden zijn verantwoordelijk voor heel veel besluiten die ons leven en de economie van de stad bepalen.
  Ik heb filmpjes gemaakt IN het in aanbouw zijnde Groninger Forum.
  Maar als ik tegen de raadsleden zeg: ¨Kijk eens naar de filmpjes, wat er allemaal fout gaat bij dit bouwproject!¨ zijn ze niet thuis.
  Wilma Mansveld ( directeur Veiligheidsregio Groningen) en Burgemeester Peter den Oudsten ( voorzitter Veiligheidsregio Groningen) liegen op dit moment maar liefst 22 burgemeesters voor dat er niks mis is bij het Groninger Forum.
  Kijk zelf bij Google, tik in: De Apk van het Groninger Forum.
  Kijk dan bij ´De Bonnetjes´.
  1.
  Het Groninger Forum is INPANDIG DODELIJK GEVAARLIJK – door valse ontruimingsrapporten.
  2.
  Door de levensgevaarlijke ontruiming/gebruikstrappen in de betonkernen.
  De trappen hebben een hellingshoek: van 45 graden ipv de gewenste 32 graden.
  De treden zijn te ondiep: 21centimer.
  Bovendien zijn deze prefabtrappen: NIET aardbevingbestendig.
  3.
  Het Forum is UITPANDIG DODELIJK GEVAARLIJK door het Wind Driven Fire effect.

  Tegen de tijd raadsleden alle waarschuwingen blijven negeren en doorgaan met wanen dat er niks mis is, is elk salaris onterecht!

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *