Ondanks intensieve controles is A7 niet veiliger geworden

112

Na ruim een half jaar intensief controleren blijkt het aantal gebruikers van de smartphone op de A7 in Groningen en Friesland niet te zijn afgenomen. Dat concluderen politie, OM en Rijkswaterstaat. Ook het aantal ongevallen lijkt niet te zijn gedaald.

Van 1 april tot 1 november vorig jaar waren er 309 aanrijdingen op de A7. In diezelfde periode dit jaar waren het er drie minder. Gezien de toegenomen drukte valt dat volgens de onderzoekers nog mee.

Bij de controles schreef de politie bijna 2300 bekeuringen uit waarvan 958 voor afleiding achter het stuur, zoals bellen. Daaronder waren veel vrachtwagenchauffeurs. Verder waren er 761 bonnen voor te hard rijden en 567 voor asociaal rijgedrag. In bijna alle gevallen werden overtreders gelijk staande gehouden.

Deel dit artikel: