Gezond Verstand Haren stapt uit coalitie

nieuws

Mariska Sloot van Gezond Verstand Haren stapt uit de coalitie van D66 en het CDA in Haren.

De resterende tijd van deze ambtsperiode zal Gezond verstand Haren het college blijven steunen in de strijd voor een zelfstandige toekomst van Haren, Onnen, Glimmen en Noordlaren. De beantwoording door de burgemeester van vragen over werkgroepen in de afgelopen raadsvergadering  was de druppel. De burgemeester stelt dat de gemeente Haren niet bezig is met voorbereiding op herindeling. Maar uit antwoorden van de burgemeester blijkt wel degelijk voorbereiding; Volgens Gezond Verstand Haren kan er geen sprake zijn van informatie geven over vastgoed, en  archivering. Bovendien komt het college met een voorstel om over ICT en personeel met voorbereidingen te starten.

Gezond Verstand Haren vermoedt dat op deze manier Haren alsnog een lichte samenvoeging ‘ingerommeld’ wordt. Er is nooit gemeld dat ambtenaren uit Haren informatie geven aan Groningen en Ten Boer en de raad is nooit om toestemming gevraagd, daarom stapt de partij uit het college.

.

Deel dit artikel:

 1. Achterhoedegevechten van mensen zonder al te veel gevoel voor realiteit.
  Allemaal verspilde energie om de samenvoeging te voorkomen. Wel bijzonder wanneer je zelf eerder tot de conclusie komt dat zelfstandig doorgaan niet verstandig is.

 2. Tja als je je ambtenaren hun mensenrechten wilt ontnemen, heb je ook niets in de politiek te zoeken. Spreekverboden horen niet in een democratie.

 3. Hiërarchisch. Ambtenaren hebben als taak politiek besluiten uit te voeren. Deze taak komt voort via het BenW. Dit door tussenkomst van de gemeentesecretaris. Gezond Verstand is daar niet in gekend blijkt.

  Maar je ben nogal van grote woorden Marc met een leeg verstand!

  1. Dus je gaat uit van een alleenheersmaatschappij. In dit geval de provincie. En je hebt persoonlijk de democratie nogal hoog in het vaandel staan. Haren, mag zeker zijn eigen afweging maken!

   Uit een onderzoek onlangs, kwam naar voren, dat de burger, alsmaar verder op afstand komt te staan in hun stad/dorp wegen deze herindelingen. Ze voelen zich niet meer betrokken in het politieke proces. Wellicht moeten we dit waken!

   1. De provincie laat gemeenten over het algemeen met rust. De herindelingen worden door de rijksoverheid opgelegd . Aan de provincie de taak om het uit te voeren. De voorkeur hierbij is dat gemeenten er zelf uit komen. Maar als dat niet het geval is, moet de Provincie haar verantwoordelijkheid nemen. Alle lagen in de overheid worden democratisch bestuurd. Daarin zijn ze dus gelijk. Maar een hiërarchisch hogere laag heeft meer te zeggen dan een lagere. Uiteindelijk besluiten de tweede en eerste kamer over de Herindeling. Tot het zover is blijven de tegenstanders uiteraard sputteren en lamenteren.

 4. Als het werkelijk zo is gegaan dat haar werkgever/de burgemeester telkenmale roept dat er geen gesprekken plaats vinden tussen in dit geval enerzijds Haren en anderzijds Groningen en dit blijkt wel zo te zijn geweest, sterker nog dit blijkt al maandenlang zo te zijn, dan kan ik mij haar keuze goed voorstellen.
  Ik zou er zelf ook weinig voor voelen om nog voor zo`n liegende werkgever te werken. Iemand met principes, mag ik wel, zouden meer een voorbeeld aan kunnen gaan nemen.

 5. Mariska Sloot zit vooral voor zichzelf in de politiek,eerst namens de VVD vervolgens bij gezond verstand Haren en sinds kort ook nog voorzitter bij de partij van het noorden en was.Tevens heeft ze twee maal een PR en communicatie advies bureau gehad die beide niet al te veel klandizie genoten behalve wat kleine opdrachtjes van bevriende VVD vriendjes.
  Mariska Sloot is een roepende in de woestijn en dat zal ook altijd zo blijven.Oprechte eerlijke mensen worden gehoord daar hoort Mariska echter niet bij.

 6. Lekker dom, daar in Haren. Gelukkig komt de inlijving bij de Stad steeds dichterbij. Daar doet onderling geruzie van dat zootje in Haren alleen maar goed aan. Verdeel en heers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *