Fietsers geen voorrang bij kruising Helperzoomtunnel

Fietsers krijgen straks op de Helperzoom  bij de Helperzoomtunnel geen voorrang op auto’s. Vanwege de veiligheid krijgen auto’s  die in en uit de tunnel rijden voorrang.

Aan de oostkant van de Helperzoom komt straks de Fietsroute Plus tussen Haren en Groningen. Op dergelijke fietsroutes is het gebruikelijk dat fietsers voorrang hebben. Op verzoek van de gemeenteraad en de Fietsersbond heeft wethouder Paul de Rook  onderzocht of er een stoplicht kan komen dat voor fietsers op groen staat, tenzij er teveel autoverkeer is. Een andere optie is dat fietsers altijd voorrang hebben. Voor  die twee opties geldt volgens de Rook dat ze onveilig zijn. Dat zou blijken uit simulaties.  Automobilisten hebben vanuit de tunnel geen goed zicht op de fietsers.

Afgelopen maand werd een proef op  de Eikenlaan, waarbij fietsers voorrang kregen op auto’s, voortijdig gestopt. Dit na protesten van  omwonenden, hulpdiensten  en het OV.

Deel dit artikel:

 1. Wat een idiote oversteek. Je moet als fietser op het noordelijke stuk aan auto’s uit vier richtingen voorrang geven. Die je dus niet allemaal goed kunt zien!! En dat op een drukke kruising. Vreselijk onoverzichtelijk voor iedereen. Hoeveel slachtoffers moeten hier vallen?

 2. En dat moet een snelle fietsverbinding tussen Haren en Groningen worden? Verstokte automobilisten uit de auto lokken? En gezond bewegen stimuleren en het milieu ontzien??

  Een belachelijk plan van deze ambtenaren. Deze Stad kan zoveel beter….

 3. een fietstunnel is de enige veilige optie vanwege het zeer intensief.noodzakelijk gebruikmaken van die route. Die had er al moeten zijn voordat er ook maar 1 auto gebruik kan maken van de helperzoomtunnel

 4. Ik moet de eerste fietser nog tegen komen die s’nachts op een LEEG ( geen verkeer) en door stoplichten geregeld kruispunt….. van welke kleur licht dan ook stopt ..
  Ze rijden 100% door ..net of er geen verkeerslichten staan .
  Dus weer zo een zinloze actie.
  Gewoon de stoplichten voor fietsers en ook voetgangers uit de cyclus halen zodat het overige verkeer 2 sneller kan .
  Niet wachten op 2 cyclussen ( fietsers voetgangers) die er toch niet zijn .
  Maar ach ik zal wel weer een roepende in de woestijn zijn een als de “Paul Rook” is opgetrokken is het uitgevoerd .
  Punt ..Basta ..IK beslis .
  En weer een schone onderbroek uit de kast …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *