Bouw Merckt donderdag van start

nieuws
Het nieuwe hoekpand Merckt

Wethouder Roeland van der Schaaf verricht donderdag om 16.15 uur de feestelijke handeling voor de start van de bouw van Merckt. Dat gebeurt op de bouwplaats op de hoek van de Grote Markt en Poelestraat.

Ontwikkelaar Kristiaan Capelle van Mensenborgh en horecaondernemer Patrick Beijk zijn er bij. Vorig jaar november tijdens het festival Let’s Gro presenteerden drie ontwikkelaars hun plannen en ontwerpen voor het hoekpand. Mensenborgh was een van de drie ontwikkelaars. Die toonde een plan met een bijzondere horecaformule en appartementen, naar een ontwerp van Powerhouse Company.

Na de presentatie ging een digitale publieksenquête van start. De meeste stemmen gingen naar het plan van Mensenborgh.

Deel dit artikel:

 1. Wat was er mis met het gebouw, wat er al stond?!

  Tja, de presentie. Een soortgelijk instrument, werd ook bij het Forum gebruikt, om het door onze strotjes te duwen.

  Groningen weer van ons! Van zijn oerbewoners!

 2. Dit is het ontwerp dat de prijsvraag gewonnen heeft, maar zo wordt het niet gebouwd. De bogen worden lager en beslaan niet meer de 1e verdieping. Die gaat er uitzien als de verdiepingen er boven. Beetje jammer en je voelt je als stemmer op de enquête ook enigszins verneukt.

  1. Ow, dat is wel veel minder ja. Nou ja zal wel in het kader zijn van dat het forum er niet al te lelijk bij moet staan t.o.v. de andere gebouwen.

 3. Prachtig gebouw !
  Ik snap wel dat wanneer je overdreven gehecht bent aan wat je kent dat het dan lastig is om met een nieuwe werkelijkheid om te gaan en die te accepteren. Je ziet het ook wel bij mensen die voortdurend klagen over de gevolgen van alle ICT-ontwikkelingen. Die zien uitsluitend de nadelen maar vinden het wel prachtig om met de TomTom snel naar een bestemming geleid te worden of te skypen met de kleinkinderen.

 4. Als er dan toch iets nieuws moest komen op die toch wel bepalende plek had ik persoonlijk liever gezien dat er een echte architect van het kaliber Zadah Hadid iets zou hebben ontworpen passend in de omgeving. Vind dit kitsch 2.0 ,voor dit bouwsel er staat is het ontwerp al weer achterhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *