Zorgen over nieuwbouw Akerkstraat

Buurtvereniging Het A-kwartier en een aantal omwonenden van de Akerkstraat maken zich grote zorgen over de nieuwbouwplannen op een historische plek in de binnenstad.

De gemeente gaf in 2005 een vergunning voor de bouw van een pand van vier verdiepingen in de Akerkstraat. Tot uitvoering is het nooit gekomen, waardoor het terrein al 12 jaar braak ligt. Medio vorig jaar besloot projectontwikkelaar Van Smeden alsnog te bouwen.

De omwonenden schrokken van de grote omvang van de nieuwbouw. Zij dienden een petitie in, mede namens de bewoners van de Agaathof. Contacten met de wethouder en politieke partijen hadden geen resultaat. De wethouder heeft vorige week een nieuwe bouwvergunning afgegeven, die volgens de omwonenden in strijd is met het huidige bestemmingsplan.

Deel dit artikel:

  1. Deze wethouder geeft wel vaker vergunningen af die in strijd zijn met bestemmingsplannen, met gemeentelijke regels en/of met de wet. Zie project Oostersingel. Deze wethouder is van de PvdA.

  2. Eng mannetje die Van der Schaaf. Van een zo mogelijk nog enger partijtje.

    Als ik de Stadspartij, PvdD, CU en SP was, zou ik een komend jaar gezamenlijke felle anti-PvdA campagne voeren. Ze ronduit wegzetten als de slopers van het historische stadje Groningen wegzetten.

    Onder de drie zetels met die hap. Twee zetels zullen ze als gevolg van onbeschaamd cliëntelisme –
    helaas – wel kunnen houden.

  3. In 2005 reeds een bouwvergunning voor afgegeven en nu ouwehoeren en treiteren om het te verwerpen? de klagers hebben 12 jaar zitten/liggen slapen! Heldere geesten die bestuursleden en klagers in het A-kwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *