Veroordeelde Vindicater nooit meer welkom bij vereniging

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De 24-jarige Wouter B. is geroyeerd als lid van de studentenvereniging Vindicat. Dat heeft het Corps vrijdagavond bekendgemaakt.

B. werd afgelopen donderdag veroordeeld tot 240 uur werkstraf en één dag onvoorwaardelijke celstraf vanwege het mishandelen van een aspirant-lid van de vereniging. De mishandeling vond plaats vorig jaar augustus. B. ging tijdens een ontgroening op het hoofd staan van Rogier die hierbij hersenletsel opliep.

Vindicat heeft besloten dat naar aanleiding van deze veroordeling B. nooit meer welkom is bij de vereniging. Het Corps wil verder niet ingaan op de zaak.

Deel dit artikel:

 1. Helden zijn het toch in dat Vindicat-bestuur. Er gebeurt daar zóveel dat niet door de beugel kan, dat blijft allemaal intern. En dan een lid als een baksteen laten vallen als er niet meer aan te ontkomen valt om te erkennen dat deze misstanden er zijn. Hypocriet, is de enige juiste kwalificatie. Wat denken ze nu, dat men hen zal prijzen vanwege een groot moreel besef? Het tegenovergestelde is het geval. Maak binnen de vereniging schoon schip, in plaats van een zielige poging naar buiten om iets te suggereren waarvan iedereen intussen wel weet dat het er niet is.

 2. Nu pas geroyeerd als lid. Als die niet was veroordeeld had die dus gewoon lid mogen blijven terwijl ze wisten wat er gebeurd was. Had hem dan direct geroyeerd als lid. Hypocriete mensen zijn het

  1. Ze hebben gewoon de uitspraak afgewacht. Als je iemand royeert kan die daartegen in beroep gaan. Als er een rechterlijke uitspraak ligt, sta je sterker.

   1. Goed punt , maar dat ‘als hij veroordeeld werd hij ook geroyeerd zou worden’ had Vindicat wel wat duidelijker eerder naar buiten kunnen brengen. Dan vergeet Vindicat even dat ze zo’n gesloten club zijn en dat zonder communicatie naar buiten de mensen hun fantasie de vrije loop laten.
    Dat is wel vaker het probleem met de ‘elite’. Het is soms helemaal niet in het geding of ze ‘de beste’ zijn maar dat ze vaak te weinig of verkeerd verantwoorden. Dat roept dan terecht de vraag op : Hoe moet je ze dan wel vertrouwen als ze straks bv dokter, advocaat oid zijn.

 3. Bij VINDICAT wordt elk jaar een sinterklaasfeest-voor-ouderen georganiseerd, en dan wordt er voorgelezen, in gestructureerde alinea’s, uit het werk van Brits-Poolse socioloog ZYGMUNT BAUMAN over ‘moderniteit & overbodige mensen’, en ook zijn er dan (ACTION) kadootjes, die gemakkelijk kunnen worden meegenomen in de boodschappenmandjes op de rollator.

 4. Zeg nooit nooit. Dit is een soort achteraf screenen van leden. Dat kun je beter vooraf doen. Gewoon alle leden vooraf psychiatrisch testen dat lijkt mij het beste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *