Sociaal Lunchcafé is groot succes

Ze zijn een half jaar actief, maar inmiddels mag gesproken worden van een succes: sociaal lunchcafé Het Schathuis aan de Jan Wolkerslaan in De Wijert. “Het is geweldig om zoveel enthousiasme te zien.”

Het lunchcafé wordt gerund door mensen die vanwege welke reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. “We werken met een grote verscheidenheid aan mensen, ieder met een eigen bijzonder verhaal”, zegt Jacob Diepenbroek van het lunchcafé. “Wij proberen deze mensen een fijne werkplek te bieden, waar ze werkervaring op kunnen doen zodat ze hopelijk in de toekomst door kunnen stromen naar betaald regulier werk.”

“Ik ben hier in april begonnen met werken”, vertelt Indy Bruiniers terwijl hij een cappuccino maakt voor één van de klanten. “Ik had nog geen ervaring met horeca-werk maar dankzij de goede begeleiding en leuke collega’s hier heb ik het afgelopen half jaar erg veel geleerd. Volgend jaar ben ik klaar met school en dan hoop ik hier volledig aan het werk te kunnen zodat ik ook wat geld ga verdienen.”

Mensen die geïnteresseerd zijn in wat Het Schathuis te bieden heeft: komende zaterdag organiseert men een open dag.