Koningin bezoekt Oosterpoort: “Plezier spatte ervan af”

Koningin Máxima bracht dinsdagmiddag een bezoek aan de Oosterpoort. De koningin was daar als erevoorzitter om het project ‘Méér Muziek in de Klas’ te beklinken. Negen partijen kwamen overeen dat in 2020 ieder kind in de stad muziekonderwijs krijgt.

Het bezoek begon met een ‘rond-de-tafelgesprek’ met mensen uit de onderwijspraktijk. De koningin ging vervolgens naar de Grote Zaal vol met bassisschoolleerlingen, waar het Noord Nederlands Orkest en slagwerkgroep Percossa haar trakteerden op een optreden.

Na een kinderlezing van Evert Bisschop Boele was het de beurt aan de kinderen. Zij zongen gezamenlijk het lied ‘Samen’ voor de koningin. Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte. De samenwerkende partijen zetten op het podium hun handtekening om het convenant te bezegelen.

De koningin genoot zichtbaar van het bezoek aan Groningen en het enthousiasme van de kinderen. “Ongelooflijk, het plezier spatte ervan af”, liet de koningin bij het vertrek aan de aanwezige pers weten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *