Jorden van Foreest stijgt naar gedeelde tweede plaats in jeugd WK schaken

sport

De 18-jarige Groninger Jorden van Foreest staat door de vijfde overwinning op rij nu gedeeld tweede in het jeugdwereldkampioenschap schaken in Tarvisio in Italië.

In de tiende ronde versloeg Van Foreest met zwart de Vietnamees Tuan Minh Tran. In een toreneindspel maakte Tran op de 50e zet een fout, waarna Jorden de partij won. Van Foreest komt daardoor op 7,5 punt uit 10 partijen.

Met nog een ronde te spelen is het heel spannend in dit veld met 148 deelnemers.  De Noor Tari gaat alleen aan de leiding met 8 uit 10, op de tweede plaats staan Jorden van Foreest, de Rus Alekseenko, de Chinees Xu, de Armeniër Petroysan en de Indiërs Pragganandhaa en Avarindh elk met 7,5 uit 10.  In deze laatste 11e ronde speelt Van Foreest met wit tegen koploper Tari.

Zijn 16-jarige broer Lucas van Foreest staat met 6 uit 10 op de gedeelde 28e plaats.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *