Groningse gearresteerd voor moord

nieuws
foto: Andries Oord

In de moordzaak op Halil Erol uit 2010 is op vrijdagmorgen een 39-jarige Groningse aangehouden. Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later dat jaar en in 2013 werden zijn lichaamsdelen teruggevonden op verschillende plekken in het land.

Het onderzoek werd weer opgepakt nadat de politie nieuwe informatie kreeg. Het onderzoek zat tot dan op slot. De informatie heeft er uiteindelijk toe geleid dat de 39-jarige verdachte kon worden aangehouden. Het team, dat inmiddels uit ruim 20 man bestaat, sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil met zijn ex-vrouw had, was op zaterdagavond 6 februari 2010. Hij zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn. De volgende ochtend werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland, er kwam er geen verbinding tot stand. Op maandagavond 8 maart werd Halil’s brandend aangetroffen op de parkeerplaats bij de Hortus in Haren. De kentekenplaten van de auto waren verwijderd maar zij werden later nog gesignaleerd in de buurt van Rotterdam.

Op dinsdag 22 juni 2010 werden ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen.  DNA onderzoek wees uit dat het lichaamsdelen waren van Halil Erol. Op donderdag 31 januari 2013 vonden twee wandelaars menselijke resten in het natuurgebied De Kiersche in Wanneperveen,m ook die waren van Halil Erol.

De hoofdofficier van Justitie, heeft een beloning uitgeloofd, de beloning van € 15.000,- is nog steeds beschikbaar.