“Goede hoop dat Sinterklaas zaterdag in Stad arriveert”

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken heeft goede hoop dat Sinterklaas zaterdag in de stad arriveert. “We hebben begrepen dat er onderweg hier naar toe wat problemen zijn ontstaan.”

In het Sinterklaasjournaal kon men de afgelopen dagen zien dat de Pakjesboot op zee in een zware storm is beland en dat veel cadeautjes die op het dek liggen opgeslagen in het woelige water terecht komen. “Ik heb die beelden ook gezien”, zegt Jan Oldenburger van Volksvermaken. “En natuurlijk schrik je dan, maar via Whatsapp en e-mail hebben we contact met Sinterklaas en daaruit blijkt dat we ons geen zorgen hoeven te maken.”

Of het goed komt zal zaterdag blijken. Na de landelijke intocht in Dokkum vaart de Goedheiligman door naar Groningen waar hij rond 13.15 uur verwacht wordt. “Dan zal hij in de Noorderhaven zijn waarna hij naar roeivereniging De Hunze vaart waar hij aan wal komt.” Daarna volgt een rijtoer door de stad die eindigt bij het Stadhuis op de Grote Markt.

Kleurplaat
“We verwachten zaterdag enkele duizenden kinderen die met hun ouders komen kijken.” Om de intocht nog feestelijker te maken kan er op de website van Volksvermaken een tekening worden ingekleurd. “Deze kunnen ze tijdens de rijtoer door de binnenstad aan de Pieten geven. Als ze ervoor zorgen dat hun naam en adres erop staat dan krijgen ze misschien ook wel een leuke verrassing thuisgestuurd.”