College wil lessen trekken uit het proces

nieuws
Foto Andor Heij. Stadhuis, avond.

Vanwege het spoeddebat deze woensdag over het aardwarmteproject heeft het college van B&W een brief van acht kantjes geschreven. Daarin staat dat de raad steeds naar beste weten is geïnformeerd en dat het college lessen wil trekken uit het proces.

“Vanaf de start van het project geothermie heeft veiligheid bij ons en bij uw raad voorop gestaan. Wij hebben u dan ook steeds en in meerdere sessies meegenomen in en betrokken bij de discussies over mogelijke risico’s en mogelijkheden voor risicobeheersing.

Door het ‘on hold’ zetten van de voorbereidingen voor geothermie vanaf juli zijn er geen uitgaven gedaan die bij het eventueel stoppen met geothermie onnodig zouden zijn. In september heeft het college op hoofdlijnen de informatie gedeeld die het op dat moment beschikbaar had.

We willen als college samen met onze partners lessen trekken uit het proces. We horen ook graag hoe u hier tegenaan kijkt”, schrijft het college aan de raad.

Deel dit artikel: