Bijdrage stad aan Eelde al een jaar duidelijk

nieuws

Sinds het raadsbesluit over vliegveld Eelde, een jaar geleden, was duidelijk dat de bijdrage van de stad zeker geen twaalf miljoen euro zou zijn. Het raadsbesluit was heel duidelijk zeggen D66 en de PvdA. .

Jetze Luhoff van D66 , Jan Pieter Loopstra van de PvdA en wethouder Joost van Keulen zeiden dat maandagavond tijdens een vragenuurtje over het besluit van het college om zes miljoen bij te dragen aan de investeringen voor het vliegveld. De andere aandeelhouders wisten dit ook.  De stad gaat na een bijdrage van 6 miljoen de aandelen van het vliegveld van de hand doen. Punt uit, dat ontslaat ons dan ook van verplichtingen,” aldus de wethouder. Er is geen duidelijkheid wie die aandelen dan zou willen hebben. Drie weken geleden heeft van Keulen de andere aandeelhouders ingelicht dat de besprekingen met de provincie Groningen over een andere, lees hogere, bijdrage waren stukgelopen.

Met zes miljoen van de stad bedraagt de investering 40 in plaats van 46 miljoen euro zoals het plan was. Of dat voldoende is om de plannen te realiseren is nog niet doorgerekend. De aandeelhouders wilden voor een doorrekening daarvan eerst het besluit van de stad afwachten volgens van Keulen. Een gedeelte van de raad vraagt zich af of dan die zes miljoen nog wel zin heeft.

Eind november komt over de bijdrage aan Eelde een voorstel in de raadscommissie en in december volgt dan het definitieve besluit.