“Welcome to Grunn” in een splinternieuw jasje

nieuws
Foto: Klaas Lageweg

Treinreizigers die van en naar Groningen reizen kunnen sinds afgelopen maandagochtend genieten van muurkunst rondom de tekst “Welcome to Grunn”. Het is het werk van muurkunst kunstenaar Klaas Lageweg.

“De welkomsttekst staat al jaren op de muur bij het Herewegviaduct. Eerst stond er “Welcome to Grunn mien stad”. Recentelijk is een gedeelte overgeschilderd. Toen heb ik contact opgenomen met buurtbewoners en met de politie omdat ik er iets moois van wilde maken”, aldus Lageweg.

Afgelopen zondag was het zover. “Ik ben zondagochtend om half negen begonnen en was ’s avonds om half negen klaar. Het groen en paars van de kolibrie in de schildering is expres zo gekozen. Groen is de kleur van de stad en paars is de kleur van de uit shirts van FC Groningen”, vervolgt hij.

Klaas Lageweg is nu 40 jaar oud. Hij is naar eigen zeggen al sinds zijn twaalfde bezig met graffiti. Tegenwoordig noemt hij het liever mural art oftewel muurkunst. Hij is een bekende in de scene. Zo heeft hij onder andere de muurschildering in de Kostersgang, naast het politiebureau aan de Rademarkt, gemaakt.

Titel: Vervlogen Tijden – Klaas Lageweg