Veel steun voor onderwijsacties

Onder leraren en ouders is er veel steun voor de onderwijsacties van komende donderdag. Schoolmeesters en -juffen staken omdat ze een lagere werkdruk willen en een hoger salaris.

De actie donderdag is de tweede actie in korte tijd. Vlak voor de zomervakantie besloten de scholen om de deuren een uurtje later te openen. Op die actie reageerde het kabinet door te zeggen dat er een substantieel bedrag extra wordt uitgetrokken, maar die toezegging is voor de leraren niet concreet genoeg.

Gerard Schutter is leraar op basisschool De Kimkiel, een school voor speciaal onderwijs. “‘s Ochtends om acht uur ben ik op mijn werk en dan begint het ook direct omdat de eerste kinderen dan al op het schoolplein staan. Een werkdag duurt tot aan het eind van de middag waarbij er dagen zijn dat ik geen pauzes heb omdat ik dan de rol van pleinwacht moet vervullen. ‘s Middags of ‘s avonds komt het voor dat er nog vergaderingen zijn.”

Wat Schutter vooral steekt is de hoge werkdruk. “Jaren geleden hadden we klassen van dertien of veertien leerlingen. Tegenwoordig zijn dat zestien. Ik moet mijn aandacht dus verdelen over meer kinderen, terwijl juist persoonlijke aandacht zo belangrijk is in het speciaal onderwijs.”

Donderdag wordt er actie gevoerd. Dat gebeurt behalve in Den Haag ook op de Drafbaan in het Stadspark waar leraren zich officieel kunnen inschrijven als staker. De inloop in het Stadspark begint om 09.30 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *