Studenten moeten weer stoppen

Het was even wennen maandagochtend bij de kruising op de Eikenlaan. Het was vandaag de eerste dag na de herfstvakantie dat de situatie gewijzigd is.

Automobilisten hebben weer voorrang op de fietsers. Een grote stoet van Hanze studenten vertrok richting zijn of haar opleiding. Verkeersbrigadiers zorgden op de Eikenlaan ervoor dat iedereen op de hoogte is van de verandering.

20 oktober had wethouder Paul de Rook al bekendgemaakt dat de verkeerssituatie terug zou gaan naar de oude situatie. De proef waarbij fietsers voorrang hadden werd na bijna twee maand stop gezet.

Deel dit artikel:

 1. Dit keer geen boze buurtbewoners gevonden? Vreemd dat jullie tijdens de volkswoede over de voorrang geen enkele student hebben geinterviewd.

  1. Dat men geen student te pakken kreeg om te interviewen lag geheel aan de studenten zelf.
   Zonder te “willen” stoppen spoedde men zich haastig over het kruispunt.
   ( men had voorrang en men nam het dus ook) totaal geen tijd om even te stoppen ..
   Zoals zo vaak ..
   Daarom @Mac ..!!

 2. Het gezonde verstand heeft het dan toch gewonnen, enkel jammer dat er enkele gewonden zijn gevallen voor men bij het gemeentebestuur ook tot dit inzicht kwam.

 3. Één van die studenten “knalde hem erover”.
  Dan is het wel duidelijk waarvandaan de ongevallen komen.
  Gewoon voorrang nemen, ongeacht of het kruisende verkeer
  kan stoppen of niet. En geen cent betalen voor het onderhoud
  van de fietspaden.

 4. Je kunt ook gewoon van je fiets afstappen en voor het zebrapad gaan staan als het te lang duurt dan moeten de auto’s stoppen en kun je rustig met je fiets aan de hand oversteken.

  1. Goed idee, alleen doen veel fietsers dit nu ook terwijl ze op de fiets blijven zitten en dan over het zebrapad rijden. Hoezo een beetje geduld?

   1. Als een fietser op de zadel zit bij zebrapad is het geen voetganger. Alleen als een persoon loopt met een fiets in de hand is het een voetganger en moet je voorrang verlenen bij een zebrapad.

   2. Heb ik wel eens gedaan. Getoeter en opgestoken middelvinger was het gevolg. Het blijven vreemde vogels, die automobilisten in Stad. Ikke, ikke, ikke en de rest….. Dagelijks zie ik voorvallen die mij bevestigen in die mening.
    Graag hoor ik nog of de buspassagiers nu wèl hun aansluiting halen. Of is dit nu opeens geen issue meer?

   3. Dat ikke, ikke, ikke gedrag is niet alleen voorbehouden aan automobilisten. Iedere groep heeft er last van.

    Vandaar dat ik liever kijk naar de veiligheid van de groepen. Veel studenten hebben geen licht en gaan best snel. Je hebt op dat punt niet veel overzicht op dat fietspad, vooral vanaf de zonnelaankant. De auto’s mogen er 50 en die gaan ook nog weleens sneller (foei, maar realiteit).

    Onder die voorwaarden vind ik het niet verantwoord om fietsers voorrang te geven. Dat is voer voor ongelukken. En om die doorvoersweg 30km/u te maken is bijzonder irritant voor de automobilist. Nu kan ik makkelijk omrijden via de ring en heb ik dat in de laatste maanden ook gedaan, maar de meeste mensen hebben die mogelijkheid niet.

 5. Eindelijk weer de situatie hersteld naar de normale gang van zaken.
  Ik weet niet welke wethouder de situatie met fietsers (studenten) hebben voorrang had bedacht, maar die kende de situatie totaal niet.

  Ik woon 17 jaar in deze buurt en in die 17 jaar fietste (en fiets ik nog steeds) bijna dagelijks langs dit punt. Ook zit ik soms in de auto. Ik kan prima even wachten (ook in de tijd toen ik als student naar Groningen kwam). Maar het is bijna onmogelijk om op 50km wegen zo in je ankers te moeten omdat er fietsers op volle vaart achter de hekken en bomen te voorschijn vliegen.

  Nogmaals welke wethouder heeft deze levensgevaarlijke situatie bedacht en goedgekeurd? Je ziet ze echt niet aankomen met 20-30km per uur (wat ik zelf ook haal). Laat staan in het donker zonder licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *