Ook Student en Stad teleurgesteld om basisbeurs

Ook Student en Stad is teleurgesteld dat de basisbeurs niet terugkomt. Dat laat fractievoorzitter Arjen Banach weten.

Afgelopen weekend lekten plannen uit dat de basisbeurs niet terugkeert, maar dat eerstejaars studenten daarvoor in de plaats wel duizend euro korting krijgen op het collegegeld. “Een slecht besluit”, aldus Banach. “Je gaat er voor zorgen dat opleidingen op hogescholen en universiteiten alleen nog bezocht gaan worden door de welgestelde families.” Maar het is niet alleen dat. “Studenten blijven langer thuis wonen wat zijn invloed zal hebben op het voorzieningenniveau en het verenigingsleven. Dat is nu op orde, maar dat zal echt gaan veranderen.”

De Groninger Studentenbond liet afgelopen weekend al weten teleurgesteld te zijn. Hen bevreemde het dat het CDA en de ChristenUnie hiermee ingestemd hebben, terwijl deze partijen in hun verkiezingsprogramma’s nog hadden geschreven dat de basisbeurs terug moet komen.

Deel dit artikel:

  1. en zitten jongeren gelijk met een hoge schuld! en onder tussen krijgen de rijken met hoog vermogen halve rekeningen! lekker. maarja de bevolking heeft gestemd! dus !

  2. beetje eenzijdig beeld. Er is toch ook een verenigingsleven in de plaatsen waar de studenten langer blijven thuiswonen. Daar gaat het dan beter mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *