Korfballers Nic. pakken punt tegen HKV

De korfballers van Nic. hebben zondagmiddag gelijk gespeeld tegen HKV/Ons Eibernest. Op sportpark De Wijert werd het 25 – 25.

Na afgelopen weken verloren te hebben van SCO en Groen Geel wist Nic. dat er iets moest gebeuren. Die wil en gretigheid waren in het begin van de wedstrijd ook duidelijk terug te zien. Dankzij fraaie afrondingen stond men na vijf minuten spelen al met 5 – 2 voor. Een kwartier later is het 7 -4 en dat is het moment waarop HKV uit Den Haag wakker wordt. Van 9 – 7 wordt het uiteindelijk 13 – 13. Door een mooi doelpunt van Kevin van Haastrecht lijkt Nic. met voorsprong de rust in te gaan, maar enkele seconden voor het rustsignaal wordt het 14 – 14.

De tweede helft begint met dezelfde voortvarendheid aan Groningse kant alleen vergeet Nic. de zee aan kansen te verzilveren. Van 16 – 16 loopt HKV, die wel scoort, uit naar 17 – 19. Een goed spelende Shay Conroy brengt Nic. uiteindelijk terug naar 24 – 24. In de laatste minuut komt de thuisploeg op voorsprong maar men weet dat niet vast te houden. Door een vrije bal komen de Hagenezen langszij en wordt de eindstand op 25 – 25 bepaald.

Door het gelijkspel heeft Nic. nu twee punten uit vijf wedstrijden. Volgende week reist de selectie af naar Wageningen voor de uit-wedstrijd tegen Wageningen 1.