Donar grijpt naast Supercup

Donar heeft naast de eerste prijs van het nieuwe basketbalseizoen gegrepen. In Martiniplaza was Landstede uit Zwolle donderdagavond te sterk in de wedstrijd om de Supercup: 69-77.

Al in het eerste kwart bleek Landstede een taaie tegenstander, en na 10 minuten speeltijd was de stand gelijk: 17-17. In het tweede kwart vielen de schoten beter, en bij rust had de thuisploeg een voorsprong van 8 punten: 39-31. Vervolgens kwamen de Zwollenaren sterk terug, en aan het eind van het derde kwart stond Donar zowaar 4 punten achter (52-56). In het laatste kwart liep Landstede eerst verder uit, tot 53-63, waarna Donar nog even terugkwam, tot 63-64. Verder kwam de ploeg van coach Erik Braal niet, en Zwolle vergrootte de voorsprong weer.

Topscorers bij Donar waren Sean Cunningham met 16 punten, Evan Bruinsma met 14 punten en Brandyn Curry met 13 punten. Bij Zwolle was Noah Dalman topscorer met 22 punten.