Burgemeester Haren aangeslagen door incident met twee dodelijke slachtoffers

nieuws
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Burgemeester Pieter van Veen (VVD) van de gemeente Haren is aangeslagen door wat er zaterdagochtend aan het Jufferpad heeft plaatsgevonden. In een woning werden de levenloze lichamen van een vrouw en een kind van 5 jaar aangetroffen.

“Ik ben aangeslagen door het drama”, zegt Van Veen. “Onze eerste zorg gaat uit naar de nabestaanden en de buurtbewoners die net als wij geschokt hebben gereageerd. Daarnaast inventariseren we samen met verschillende partners onder welke omstandigheden dit incident heeft plaatsgevonden. Op het moment dat er meer informatie is, wordt dit bekendgemaakt.”

Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten zaterdagochtend werden ook een man en een tweede kind in de woning aangetroffen. De man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het kind raakte niet gewond en is overgebracht naar een veilige locatie. De politie is direct begonnen met een onderzoek. In eerste instantie richt dat onderzoek zich op het vaststellen van de identiteit van de betrokkenen, en het vaststellen van de doodsoorzaak.

De politie laat weten graag in contact te willen komen met mensen die meer informatie hebben of die iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 88 44.