Sloop Stephensonstraat gaat gewoon door

De sloop van de zeventig woningen aan de Stephensonstraat in de Grunobuurt gaat dit jaar gewoon door. Dat zei wethouder Roeland van der Schaaf woensdag tijdens een debat dat was aangevraagd door de SP en Stadspartij.

Woningcorporatie Nijestee wil snel gaan slopen, maar volgens SP en Stadspartij is de planning daarvan en het contact met de bewoners rommelig verlopen. De fracties zijn tegen sloop in een stad met een tekort aan sociale woningen als de grond nog twee jaar braakt ligt voordat er nieuwbouw volgt.

Volgens de wethouder wonen de meeste bewoners daar via de anti-kraak organisatie Carex, en wisten zij van de sloop af. Niet slopen zou uitstel betekenen van het wijkvernieuwingsplan. Het beeld dat Nijestee rommelig heeft gecommuniceerd klopt volgens Van der Schaaf niet. Hij beloofde zich in te zetten voor huisvesting van de meest schrijnende gevallen.

Deel dit artikel:

  1. Carex is de ‘tussenpersoon’ tussen de bewoners en Nijestee naar mijn weten,reparaties en andere ongemakken moeten ook via Carex worden gemeld.(dus dat is het uitzoeken waard).Desalniettemin weten de huurders dat het tijdelijk is en daarvoor betaal je een erg lage huur(al zijn de woningen niet meer waard).Toch is het vreemd om een terrein 2 jaar braak te laten liggen en waarom moet het zolang braak liggen?(of gaat het terrein dienen als een soort opslagplaats voor het wijkvernieuwingsplan)

    1. Heel erg zonde inderdaad Henderika.

      Dat krijg je dus met raadsleden die hier niet vandaan komen. Ze willen ‘de oosterpoort ‘ook al slopen. Dit zal heel veel opstand gaan geven. ‘De Oosterpoort’ is van ons, en daar blijf je met je tengels van af. Er wordt nu een scenario bedacht om het legitiem te maken alsof er een achterstand is in onderhoud.

  2. Wat een walgelijke club is het toch ook die SP. Ook de stadspartij, door zomaar deze mensen voorrang te willen geven op woningnet volgens het DvhN. Dat was hun pleidooi. Terwijl velen braaf hun puntjes sparen. Daar ook jaarlijks voor betalen.

  3. De SP moet het bij de bron aanpakken, maar aai, dat kunnen ze niet, omdat ze de chaos op de sociale huurmarkt zelf mede hebben veroorzaakt, het tekort aan sociale huurwoningen, dus moet er een list worden bedacht, om dat te verzwijgen. Ziet een inkt-zwart scenario opdoemen voor de SP. Geen lang leven meer te beschoren. Liever kwijt, dan rijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *