Reisje Kamerlingh Onnes naar Londen afgelast

nieuws

De leerlingen HAVO 4 van de Groningse scholengemeenschap Kamerlingh Onnes gaan zondag niet op schoolreis naar Londen. Dat heeft de schoolleiding zaterdag besloten.

Rector Sjouke Wouda meldt op de website van de school dat er uitgebreid overleg is gevoerd over de situatie in Londen na de bomaanslag van vrijdag op de metro aldaar. Nu er sprake is van een kritieke terreurdreiging vindt de schoolleiding dat het de verantwoordelijkheid niet kan nemen om deze reis te begeleiden. De scholieren zouden zondag vertrekken.

Er is maandagochtend een bijeenkomst op school om leerlingen en eventueel hun ouders bij te praten.

Deel dit artikel:

 1. Ook zonder aanslagen is Londen een oord waar je niet moet willen zijn.

  Alleen maar narcistische, hypocriete, hysterisch-hedonistische gekken. De Britten, zijn met het volk in Amsterdam, en de rijkere delen in de VS het toonbeeld van het failliet van het Westen.

  Pak de jeugd alle toegang tot sociale media af (zeker onder schooltijd) en ga lekker op schoolreis naar daar waar de normaliteit de norm is: grote delen van Oost-Europa. Beetje raften, bergwandelen, wat Oosters-orthodoxe spiritualiteit opsnuiven en ‘s-nachts naar gehuil van wolven luisteren.

  1. Ach ja, wat maakt jou het uit dat twintigjarigen tegenwoordig al burn out zijn? Dat een groot deel van jeugd onder prestatiedruk bezwijkende narcisten aan het worden zijn? Neurotisch en geatomiseerd.

   Fijn aan je militant-liberale utopie vasthouden.

   Leestip: de Borderlinemaatschappij van Dirk de Wachter.

   1. Verbieden is geen optie en terug naar vroeger ook niet. Deze generatie moet het zelf oplossen. Hun ouders zijn niet in een internet en smartphone tijdperk jong geweest. Er zijn trouwens ook genoeg ouderen die voortdurend met zo’n ding zitten te spelen.

   2. Londen is een epicentrum van gekte. Onbegrijpelijk dat je jeugd, die het onder ander door prestatiedruk en constant leuk, populair en succesvol online zijn, het al zwaar genoeg heeft, blootstelt aan deze waanzin. Stuur kinderen naar Oost-Europa. Hoeft niet perse naar de Oosters Orthodoxe deel. Polen is ook prima. Een bezoek aan een vernietigingskamp zal duidelijk maken dat er eigenlijk maar één ding echt wezenlijk in het leven is, en dat is een keuze voor het goede, voor het menselijke.

    Waarom dat vreselijke oppervlakkige Londen met zijn onthechte individualisten? Wie maken daar de dienst uit?
    Doorgesnoven sociopathen van de Londense City, veel te rijke zonen van Arabische olieboeren en weerzinwekkende Russische Oligarchen vormen daar met de Britse Upperclass (griezels van Eton). Ze vormen daar de top van een anti-menselijke piramide horizontaal doorsneden door openlijk beleden klassenbewustzijn. En voor de rest van de inwoners van die vooral door naoorlogse architectuur gesloopte stad, is die groep criminelen het lichtende voorbeeld. Status, geld en bevrediging van hedonistische verlangens lijken de enige pijlers te zijn waarop het “leven” van een gemiddelde Londenaar steunt. Triest.

    Verder is qua buitenlandse politiek in het Westen geen smeriger volk te bedenken dat de Britten. Nog erger dan de neocon warmongers in Washington. Op fenomenale wijze weten ze zich echter achter hun op werkelijk niets gebaseerde moreel superieure houding te verbergen. Met de NATO-propagandazender BBC als één van de meest weerzinwekkende luidsprekers. Het absurd eenzijdige, en op enkele constant herhaalde leugens en personificatie van Syrië, gebaseerde beeld dat veel westerlingen van de ellende in Syrië hebben, komt grotendeels uit de Londense koker. De Qaeda Helmets (White Helmets) zijn bijvoorbeeld opgezet door een communicatie-firma waarvan de eigenaar of oprichter een verleden bij de MI-6 had. Wat een goor hypocriet volk die Britten; zou er nooit een cent aan uitgeven.

    Tip: er is een twitteraccount dat als thema de fascistische misdaden van de Britten/ Windsors heeft. Naam even van kwijt. Eén van de tweets van vorige week was dat Victoria (waar nu weer zo’n hagiografische film over gemaakt is) een grotere drugsdealer dan Pablo Escobar was.

 2. Kun je toch zien welke ellende dit Europese beleid de afgelopen jarenvoor ellende heeft gebracht en nog meer zal gaan brengen. Natuurlijk is het ingecalculeerd risico van het Europees parlement en onze regering dat het een x aantal onschuldigen zal treffen, maar toen ik enkele weken gelden eerst Timmermans en recent Juncker hoorde spreken, bedacht ik mij dat er door dit soort bewuste beleidskeuzes nog veel meer en meer van dit soort aanslagen in Europa gepleegd zullen gaan worden.

  Het Schengen accoord had nooit uitgevonden moeten worden, Nederland had net als Zwitserland, een souverein land moeten blijven

 3. Laat je kinderen niet naar gevaarlijke no go geislamiseerde gebieden gaan. Mijn kinderen gaan niet met schoolreisjes naar London en Parijs. Praag is een veel veiliger optie.

  1. Knap dat die Polen het daar volhouden.

   Want Londen is spiritueel gezien een zwart gat. Een treuroord. Een stad waarvan de essentie wordt gevormd door de vraag van de daar dolende individuen of ze nog genoeg geld/status hebben om alle zintuiglijke behoeftes snel en adequaat te kunnen bevredigen. Sad.

 4. @ Middenweg toch even een reactie van zo’n narcistische, hypocriete, hysterisch-hedonistische gek die al weer een paar jaar in Hounslow, London woont. Deze buurt zit vol met immigranten, dat is waar. Maar deze aanslag is nu toch wel vrij zeker (weer) gelinkt aan iemand van 1) de moslim persuasie en 2) geboren en getogen Brit uit Hounslow. En iedereen die de bevolkings samenstelling van Hounslow kent weet dat het dan een ‘Asian’ is oftewel oorsponkelijke afkomst Pakistaan of Bangladeshi. Kortom nazaten van de migratie uit het Britste Commonwealth, niet uit de EU. Je kunt dit op geen enkele wijze aan de EU linken. Wel aan de Britste kolonisatie drift en de cultuur die gepaard gaat met de koran. De EU burgers van Hounslow dat zijn gewoon de katholieke Polen die je huis opknappen en een enkele verdwaalde narcistische, hypocriete, hysterisch-hedonistische verdwaalde Hollandse gek.

  1. Waar lees jij dat ik een bepaalde bevolkingsgroep/geloofsovertuiging of whatever aanhaal? Waar het mij om te doen is dat het (totaal)overzicht, zowel in Nederland als in welk Europees land dan ook, na het openstellen van de grenzen, meer en meer is verdwenen.

   Dat er de laatste decennia een structurele aanwas, veroorzaakt door de Tsunami aan bevolkingsgroepen uit de landen beneden de Middellandsezee is ontstaan, draagt nu niet bepaald bij aan de transparantie in onze samenleving, maar dat is een ander verhaal.

   Neem een inwoner uit welk Europees land dan ook, welke met het idee rondloopt/wordt gevraagd om hier (een vermogend) iemand te gaan beroven of in opdracht neer te gaan schieten. Voor het Schengen akkoord was er een gerede kans dat deze eerst enkele grens overgangen moest passeren eer hij in Nederland was. Nu loopt deze gewoonweg alle denkbeeldige grensovergangen door om zijn slag hier in Nederland te slaan. En het mooie voor hem is, dat hij nu niet eens meer zelf een pistool of pistool mitralieur mee hoeft te nemen, maar deze hier door de open grenzen bij wijze van spreken “op iedere hoek van de straat” aan kan schaffen. Na zijn klus geklaard te hebben,keert deze dezelfde weg weer huiswaarts, opnieuw ongehinderd door het ontbreken van grensovergangen en/of het ontbreken van controles op de sluiproutes.

   1. @Middenweg je dwaalt af. Je had het over ‘Europees’ beleid en linkte dus de Eu aan deze aanslag in London. Ik gaf daar tegengas op: je kunt dit niet aan de EU linken, niet aan de migranten en niet aan het grensbeleid of cultuur. Er is geen link. De link zit tussen de Uk en het Commenwealth. Brussel heeft er niets mee te maken. De link die jij probeert te leggen bestaat hier niet.

 5. Jammer dat het zo over is gekomen. Ik doel niet op de UK, toevalligerwijs de plek waar dit keer een “aanslag” is gepleegd en de bestemming van de leerlingen van Kamerlingh Onnes en nu dus onderwerp van gesprek. Ik doelde op de dreiging in heel Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *