Groningen Airport Eelde krijgt 2,5 miljoen

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

De stuurgroep van Regio Groningen-Assen heeft besloten om Groningen Airport Eelde een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van nieuwe vliegroutes te verlenen. Deze investering moet de economische positie van de regio vooruithelpen.

De regio Groningen-Assen behuist twaalf gemeenten, het bedrag wordt uit de financiële middelen van deze twaalf partijen betaald. Deze gemeenten hopen dat de investering zal leiden tot een groei van de luchthaven. De bedoeling is dat Groningen Airport Eelde zal doorgroeien tot een ‘Internationale toegangspoort van het Noorden’. Met de investering moeten nieuwe verbindingen ontstaan die het vestigingsklimaat in de regio versterken.

Het routeontwikkelingsfonds zal onder meer marketingskosten van onrendabele vluchten compenseren. Vluchten naar steden als het Britse Manchester worden daardoor aantrekkelijk, dit zal de ontwikkeling van Groningen-Assen als economisch kerngebied in de toekomst vooruit kunnen helpen. Voorzitter van de stuurgroep Fleur-Gräper: ”Door de uitbreiding van het aantal verbindingen verbetert de economische positie van de regio, maar ook van de luchthaven.”

Het was in beginsel niet zeker dat de luchthaven dit bedrag zou krijgen. Ten Boer, Noordenveld, Leek, Hoogezand, Zuidhorn, Slochteren, Haren, Bedum en Winsum zijn namelijk geen aandeelhouders van de luchthaven, maar zitten wel in de stuurgroep. Uiteindelijk is toch unaniem ingestemd met de investering en zullen zij ook de portemonnee open trekken, dit vanwege het belang dat de gehele regio hierbij heeft.